Tots Sants: és dilluns festiu a la Comunitat Valenciana?

Sis autonomies fan pont, però no la valenciana, mentre els confinaments perimetrals s'estenen per tot l'Estat.

Tots Sants: és dilluns festiu a la Comunitat Valenciana?
Tots Sants: és dilluns festiu a la Comunitat Valenciana?

Enguany, l'1 de novembre, festivitat de Tots Sants és diumenge, un dia de festa que a la Comunitat Valenciana no es trasllada al dilluns dia 2 de novembre.

Tanmateix, altres llocs d'Espanya sí que fan pont, ja que ajornen al dilluns el dia festiu i per tant no serà laborable. En concret són sis comunitats autònomes: Andalusia, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Madrid i Extremadura.

El 87% del territori espanyol, tancat perimetralment

No obstant això, s'espera molt poca mobilitat a aquells llocs que sí que podran gaudir del pont, ja que el 87% del territori espanyol està tancat perimetralment, una mesura que afecta 41 milions de persones. Només Extremadura, Galícia, Canàries i Balears tenen obertes les fronteres, encara que 23 poblacions del territori gallec i 11 del territori extremeny estan confinades.

Per a evitar els desplaçaments i les massificacions durant els dies festius, moltes comunitats han decretat el tancament perimetral. Madrid estarà tancada aquest cap de setmana i el que ve, després d'aconseguir el permís del govern central, mentre Catalunya mantindrà el confinament durant els pròxims 15 dies. El govern català, a més, ha prohibit els catalans i catalanes abandonar els seus pobles i ciutats durant els caps de setmana i ha tancat teatres, cines i sales de concerts, així com centres comercials i grans tendes.

A Cantàbria, el govern autonòmic ha suspés la setmana de vacances del 2 al 8 de novembre, per a evitar la mobilitat de les famílies.

El Ministeri de Sanitat va comunicar aquest divendres quasi 26.000 nous casos i 239 persones mortes en les últimes 24 hores. Amb aquesta actualització, la xifra total de víctimes de la Covid-19 s'acosta a les 36.000. La incidència acumulada per cada 100.000 habitants se situa en 485 casos.

També et pot interessar

stats