Tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana, tancats des de dimarts

Educació ha habilitat la ferramenta Mulan perquè l'alumnat continue la formació en línia des de casa.

Tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana, tancats des de dimarts
Tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana, tancats des de dimarts

La Conselleria d'Educació ha decidit que tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana estaran tancats a partir de dimarts, una mesura que es produeix després que Sanitat haja confirmat que no caldrà fer ús, de moment, de les instal·lacions.

L'administració enviava diumenge un comunicat als equips directius dels centres educatius en el qual els traslladava la decisió. En aquesta instrucció, Educació aclaria que des d'aquest dilluns tancaran tots aquells centres que durant la setmana passada no estigueren de vacances per les Falles i la Magdalena i que ja tingueren resolts els procediments indicats en la resolució del 13 de març. Per exemple, arreplegar efectes personals o acabar els treballs d'inventari de material útil per a la crisi sanitària com impressores 3D, mascaretes o guants.

Tots aquells centres que encara no hagen acordat els procediments de comunicació necessaris amb famílies i alumnat i el treball coordinat del professorat han d'obrir aquest dilluns per a poder treballar en aquestes qüestions. A partir de dimarts, sense excepció, totes les escoles i instituts valencians hauran d'estar tancats i no hi acudirà personal.

No obstant això, el personal haurà de quedar a la disposició de l'equip directiu per a garantir l'atenció a l'alumnat i a les famílies a casa, de manera que es puguen dur a terme les activitats educatives no presencials, segons estableix la Conselleria d'Educació en l'escrit.

El departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà recorda, de fet, que no estem de vacances. Al llarg d'aquesta setmana, a través de diferents plataformes, segons si els centres són públics, concertats o privats, l'estudiantat anirà rebent instruccions i matèries. La Conselleria ha posat en marxa el model unificat lectiu d’activitats no presencials (Mulan), que inclou diversos portals de treball en línia per etapes educatives: Mestre@casa, per a infantil i primària; Aules, per a ESO, EOI i FP bàsica; i la plataforma de videoconferències Webex per a batxillerat i FP.

També et pot interessar

stats