Tots els brots de coronavirus a la Comunitat Valenciana es mantenen estables

Els 18 nous contagis deixen en 274 els casos actius en una jornada sense cap defunció.

Dades que ha oferit aquest dijous la Conselleria de Sanitat

La Conselleria de Sanitat no ha notificat cap nou contagi vinculat als 6rebrots de coronavirus que es mantenen actius a la Comunitat Valenciana i que es localitzen a Castelló de la Plana, Rafelbunyol, Llíria, Cullera i els dos a la ciutat de València. Aquest dijous en roda de premsa la consellera de Sanitat Ana Barceló ha donat per tancat el brot de Burjassot.

A pesar de detectar-se 18 nous contagis a la Comunitat Valenciana, a hores d’ara només hi ha 274 casos actius o, expressat en altres termes, sols l'1,44% dels pacients que han tingut Covid-19, segons les dades oficials de la Generalitat. En les últimes hores no s’ha registrat cap defunció, de manera que les defuncions queden en 1.476 persones.

Aquest dijous s’ha identificat un contagi menys que ahir dimecres i el que suposa fregar la xifra d’aquest dimarts i dimecres, quan se'n van comptabilitzar 19. Dels 18 contagis comunicats aquest dijous, 2 són de les comarques del sud, 4 es localitzen a les comarques del nord i, en el cas de les comarques del centre, hi ha 11 contagis. No n'afecta cap els residents dels geriàtrics.

En el cas de les hospitalitzacions, a pesar de reduir-se en dos respecte al balanç anterior, als hospitals de les comarques del nord han augmentat fins a assolir la xifra de fa un mes, del 8 de juny, en sumar cinc nous ingressos. D’acord amb les dades de Sanitat, hi ha 12 pacients ingressats a Castelló, 17 a Alacant i 26 a València, fet que suma 55 pacients al conjunt de la Comunitat Valenciana.

Sols quatre pacients a les UCI de les comarques del sud

Per la seua banda, les UCI dels centres hospitalaris de les comarques del nord i del centre continuen sense pacients per Covid-19, mentre que a Alacant queden quatre pacients.

La situació a les residències valencianes ha millorat notablement en les últimes setmanes. De fet, actualment sols 7 centres (cinc a València, un a Alacant i un a Castelló) tenen algun usuari amb Covid-19. Queden tres residències sota control sanitari.

També et pot interessar

stats