Totes les persones afectades per un ERTO tindran dret a atur

Tampoc comptarà com a consumit i no caldrà que tinguen un període mínim necessari, segons el decret llei que vol aprovar el govern hui.

Totes les persones afectades per un ERTO tindran dret a atur
Totes les persones afectades per un ERTO tindran dret a atur

Tots els treballadors i treballadores que es vegen afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) originat per la crisi sanitària del coronavirus tindran dret a percebre la prestació contributiva per desocupació i el temps consumit d'atur no comptarà com gastat.

Segons el decret llei que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres, es reconeix el dret a cobrar l'atur a "les persones treballadores afectades encara que no tinguen període de cotització mínim necessari per a això".

Una altra de les mesures que s'aprovaran és que no computarà el temps en què es perceba la prestació per desocupació "a l'efecte de consumir els períodes màxims de percepció establits".

Els ERTO per coronavirus es resoldran en 7 dies

Tots els expedients de regulació temporal d'ocupació de suspensió de contracte o reducció de jornada es consideraran de força major si són causats per les mesures adoptades per a combatre l'epidèmia de coronavirus i es resoldran en un termini màxim de set dies.

En el reial decret anunciat aquest dimarts tindran consideració de força major tots els ERTO que tinguen "causa directa" en la pèrdua de negoci per les mesures posades en marxa pel govern espanyol, per contagi de la plantilla o per mesures d'aïllament preventiu.

En aquests casos, les empreses hauran de remetre a l'autoritat laboral un informe que explique les circumstàncies que les han portades a presentar el ERTO, que serà resolt per l'autoritat laboral en un termini màxim de set dies.

També et pot interessar

stats