Tota la Comunitat Valenciana passarà dilluns a la fase 1 amb les mateixes condicions

La decisió suposa que els 14 departaments sanitaris que la setmana passada es quedaren en la fase 0 avancen en la desescalada.

Vista general d'una terrassa de Gandia, que dilluns va passar a la Fase 1
Vista general d'una terrassa de Gandia, que dilluns va passar a la Fase 1 / Natxo Francés (Efe)

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat la proposta de la Generalitat perquè tota la Comunitat Valenciana passe a la fase 1 el dilluns 18 de maig. La decisió suposa que els 14 departaments sanitaris que la setmana passada es quedaren en la fase 0, que concentren aproximadament el 70% de la població, podran donar un pas més i avançar en la desescalada.

En concret, són els Departaments de Salut de Castelló, la Plana, Sagunt, València Arnau de Vilanova-Llíria, València-Clínic-Malva-rosa, València-La Fe, València-Hospital General, València-Doctor Peset, Manises, La Ribera, Alacant-Sant Joan d’Alacant, Alacant-Hospital General, Elx-Hospital General i Elx-Crevillent.

La proposta incloia restriccions específiques i la prohibició de les reunions de 10 persones al Departament de Salut de la Ribera. Finalment, el ministeri no ha acceptat aquesta restricció per a l'àrea sanitària de la Ribera i serà tot el territori el que passe de manera íntegra a la fase 1 amb les mateixes condicions.

El director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que a partir d’ara la Comunitat Valenciana serà valorada per províncies ja que tot el territori es troba en la mateixa fase.

Puig: "Entre tots i a poc a poc, encetem la primavera de la recuperació"

Puig: "Entre tots i a poc a poc, encetem la primavera de la recuperació"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat en les xarxes socials el pas de tot el territori a la fase 1. "Comencem a alçar la nostra terra. Eixim de la hibernació econòmica i social i encetem, entre tots i a poc a poc, la primavera de la recuperació. Anem amb responsabilitat i prudència", ha dit en el seu compte de Twitter. També la consellera de Sanitat, Ana Barceló, s'ha pronunciat en el mateix sentit, assenyalant a les xarxes: "La Comunitat Valenciana continua avançant".

També et pot interessar

stats