Torrevella fa proves serològiques a 1.500 professors i professores

Sanitat Universal insisteix que l’Ajuntament no té competències per a fer-ho, ja que els professionals no són empleats municipals.

Cua per a fer-se una prova serològica al Centre Municipal d'Oci de Torrevella

L'Ajuntament de Torrevella ha realitzat proves serològiques a vora 1.500 professors, professores i membres de la comunitat educativa de la ciutat a les instal·lacions del Centre Municipal d'Oci. D'aquesta manera, podran determinar quina ha sigut la incidència del coronavirus entre el personal que s'incorpora a la seua activitat laboral amb el començament del nou curs escolar i el possible potencial de contagis amb la resta d'usuaris del sistema educatiu.

Les proves s'han encomanat a l'empresa privada Ribera Salud que gestiona diversos hospitals públics com el mateix de Torrevella o altres com el de Dénia i Elx.

Tal com ha informat l’alcalde, Edudardo Dolón, la realització de les proves ha transcorregut amb “total normalitat” i sense aglomeracions. S’hi han citat vora 220 professors cada hora. Dolón ha assegurat que entre les pròximes 24 i 48 hores, el professorat rebrà el resultat del test a través d’un SMS. Si és positiu, se li telefonarà per aplicar el corresponent protocol.

Sanitat Universal insisteix que no són empleats municipals

La decisió de dur a terme els tests es produeix després que divendres passat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va suspendre l'acord de la Conselleria de Sanitat Universal que prohibia que el consistori realitzara proves per a la detecció de la Covid-19 entre el professorat dels centres educatius del municipi. Després d’aquesta decisió, la conselleria ja ha anunciat que ha presentat un nou recurs.

Des de Sanitat Universal apunten que els treballadors i les treballadores dels centres educatius no són empleats municipals, fet pel qual, l'Ajuntament no té competències ni potestat per a fer les proves. A més, considera que encara que es puga tractar d'un tràmit imprescindible per al desenvolupament del treball, amb els resultats el consistori podria obtindre una base de dades amb informació sensible que no li correspon.

La sala contenciosa va anul·lar la resolució de l'1 de setembre de la Direcció General d'Investigació i Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal, que desautoritzava els tests serològics al municipi per a la detecció de persones afectades de coronavirus, ja que hi va apreciar circumstàncies d'especial urgència per l'inici del curs. La conselleria ha confirmat que recorrerà contra la decisió.

També et pot interessar

stats