Torrevella adapta el conservatori per a acollir alumnat de primària

Els vora 1.100 professors destinats en els centres de la localitat podran fer-se proves serològiques de coronavirus abans del començament del curs.

Edifici que acollirà les aules que s'habilitaran per a l'alumnat de primària
Edifici que acollirà les aules que s'habilitaran per a l'alumnat de primària / À Punt NTC

Els centres escolars de la Comunitat Valenciana demanen espais suplementaris per a complir les normes de distanciament que imposa la lluita contra la pandèmia. El CEIP Inmaculada Concepción de Torrevella, al Baix Segura, ha sigut el primer a anunciar que traslladarà part de l'alumnat, concretament els 109 estudiants de quint i sext de primària, a l'edifici annex a l'Auditori Internacional de la ciutat.

L'espai, que estava destinat a convertir-se en un conservatori de música però que mai ha arribat a utilitzar-se, està gestionat per la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (Sptcv) i ha sigut cedit per la Conselleria d'Educació a petició de l'Ajuntament. Els operaris ja han realitzat les tasques de manteniment elèctric i climatització i en aquests moments s'ultima la neteja perquè tot estiga enllestit per a l'inici del curs el 7 de setembre.

A Elx (Baix Vinalopó), quatre escoles han demanat més espais en la via pública per a ajustar l'inici del curs. El centre sant Josep de Calassanç necessita tancar un carrer adjacent al centre per a augmentar l'espai dels alumnes en el temps del pati. La resta també demana espais fora del centre o aules als centres socials pròxims, com és el cas del CEIP Víctor Pradera, per a instal·lar les aules dels alumnes dels últims cursos amb les distàncies de seguretat necessàries.

Proves de serologia per a un miler de professors

Els vora 1.100 professors destinats en centres escolars de la localitat podran fer-se proves serològiques de coronavirus abans del començament del curs, dins del pla d'actuació planificat per l'ajuntament, i que es durà a terme en col·laboració amb l'Hospital de Torrevella.

El pla d'actuació denominat 'Caminant cap a una ciutat segura' també ppreveu la presència de personal sanitari en tots els centres escolars, que s'encarregarà d'atendre i assessorar el professorat i l'alumnat perquè es complisquen totes les mesures de seguretat i higiene.

També et pot interessar

stats