Tornen a repuntar els contagis a Espanya i quasi freguen els 200 casos nous

Les hospitalitzacions i els ingressos en UCI a penes canvien al llarg de la setmana, però es comuniquen huit morts més.

Dades de l'últim balanç que ha oferit el Ministeri de Sanitat
Dades de l'últim balanç que ha oferit el Ministeri de Sanitat / À Punt NTC

Els contagis de coronavirus tornen a pujar al conjunt de l'Estat, després del descens que van experimentar ahir dijous. El Ministeri de Sanitat ha notificat 191 nous contagis, que implica 34 més dels detectats ahir dijous i quasi frega la xifra de despús-ahir, que se situava en els 191. També creix el nombre de morts, en acumular-se huit víctimes més de les notificades fins a ahir.

D’acord amb aquestes dades, a l'Estat s’han identificat 247.905 contagis des del començament de la pandèmia, mentre que les morts se situen en 28.338. En els últims set dies, s’han notificat 11 defuncions, una xifra idèntica a la d’ahir, de manera que les huit noves morts que consten en l’últim balanç de Sanitat corresponen a un període anterior a l’última setmana.

Quant als pacients amb Covid-19 hospitalitzats, la situació és semblant a la de dies anteriors, atés que hi ha 147 ingressats -un més dels notificats ahir dijous- en els últims set dies. També segueixen la mateixa línia els ingressos en UCI de l’última setmana, que està en 12.

Aquests dos indicadors de la pandèmia a penes han presentat canvis al llarg de la setmana, ja que les hospitalitzacions han ballat entre les 146 d’ahir dijous i les 150 de dimecres o dilluns. El mateix passa en el cas dels ingressos en UCI, que situen entre la desena de dilluns i els 14 d’ahir dijous.

Tot i aquesta continuïtat del que va de setmana, 125.030 persones han requerit hospitalització des del començament de la pandèmia, mentre que 11.651 pacients amb Covid-19 han requerit l’ingrés en l’UCI.

També et pot interessar

stats