Tornen a repuntar els contagis a Espanya, amb 1.772 en l'últim dia

Només Aragó i la Comunitat de Madrid concentren el 65% de les noves infeccions per coronavirus.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimecres
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimecres / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimecres 1.772 contagis nous de Covid-19 en les últimes 24 hores, al voltant de 600 infeccions més que en el balanç d'aquest dimarts. Són unes xifres que no es registraven des del 29 d'abril (amb 2.006 contagis confirmats per PCR), encara en el confinament, i això sense tindre en compte que en aquest últim balanç falten dues autonomies per notificar les seues dades, el País Basc i Castella-la Manxa.

El còmput total de casos ha pujat en 2.953 positius respecte a ahir dimarts. Amb aquestes noves dades, la xifra global de persones que s'han contagiat des del començament de la pandèmia a Espanya és de 305.767.

La incidència del virus se centra especialment en dues comunitats autònomes, Madrid i Aragó, que amb 539 i 617 positius, respectivament, concentren el 65% dels nous casos detectats a Espanya. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ja va alertar dilluns que l’augment continuat dels contagis a Espanya es devia principalment al ritme ascendent de casos nous en les dos autonomies, on aquesta xifra s’ha duplicat en els últimes set dies.

La pandèmia ha tingut com a conseqüència 28.499 víctimes mortals des del començament de la crisi sanitària a Espanya, una més de les que es van notificar aquest dimarts. En els últims set dies, Sanitat ha informat de 25 defuncions.

Continuen creixent també les hospitalitzacions, ja que els últims set dies 636 pacients amb Covid-19 han necessitat hospitalització, 42 més que dilluns. Tot i això, l’activitat a les UCI dels hospitals espanyols baixa lleugerament: els últims set dies, 38 pacients estan ingressats en aquestes àrees, tres menys que en el balanç anterior.

38.000 contagis nous en dues setmanes

Segons les dades oferides pel Ministeri, en els últims catorze dies la xifra global de contagis a Espanya ha crescut en 38.216, un increment que les autoritats sanitàries justifiquen en l’augment de proves PCR i del control de les persones infectades. La xifra contrasta amb la de les hospitalitzacions, ja que en les dues últimes setmanes han ingressat en els hospitals només un 3,9% de les persones que s’han vist afectades pel virus (1.491).

El director del Ccaes va explicar en la roda de premsa del passat dijous que aquesta incidència més baixa en les hospitalitzacions, en comparació amb en els primers mesos de la pandèmia, es deu al canvi del perfil d’edat de les persones afectades per la Covid-19. Mentre que en els mesos de març i abril era entre 62 i 63 anys, en el darrer mes la mitjana d’edat dels nous contagis ha descendit a una franja que està entre 36 i 38 anys. Tot i això, Simón ha recordat que el fet que el virus no afecte amb tanta incidència la població més jove, no significa que no ocórrega en un percentatge menys elevat.

També et pot interessar