Tornen els 40 espanyols de vacances a Bali després de 32 hores en avió

Arriben després de més de 32 hores de viatge en un avió amb escala a Tailàndia, l’Índia, Rússia i Lituània abans d’aterrar a Alacant.

VÍDEO | Tornen els 40 espanyols de vacances a Bali després de 32 hores en avió

Trenta-nou espanyols que estaven de vacances a Bali –la gran majoria– ja han tocat terra espanyola. Decidiren avançar la tornada a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, però les companyies aèries cancel·laven contínuament les reserves. Aquest matí han arribat després de més de 32 hores de viatge en un avió que ha fet escala a Tailàndia, l’Índia, Rússia i Lituània abans d’aterrar a Alacant.

Ja a l’aeroport de l’Altet, a Alacant, cada individu ha de buscar la manera de tornar als seus domicilis repartits per tot el país. Han arribat a bord d’un vol xàrter que, poc després de tocar terra, torna a la capital lituana, Vílnius, amb un passatge ple de ciutadans d’aquest país que estaven a Espanya. A més de les persones que es trobaven a Indonèsia, en l’aparell han viatjat 31 espanyols més que residien a Vílnius, la immensa majoria estudiants del programa Erasmus.

“Tornem amb molta càrrega emocional”, ha sostingut Adriana, una barcelonina de 42 anys, qui ha lamentat que a Bali s’han sentit “abandonats” per les autoritats espanyoles i que “molts” altres compatriotes no han aconseguit pujar a l’avió. L’aparell ha sigut un Airbus A321 de mig abast i, segons ha explicat la tripulació als passatgers, això obligava a fer escala cada 5.000 quilòmetres per a repostar. L’arribada estava prevista per a les 2:50 hores de la matinada, però uns problemes tècnics detectats en l’última parada, en l’aeroport internacional de Vílnius, ha fet que s’haguera de canviar d'aparell i finalment l'arribada a Espanya s’ha produït a les 10:35 hores.

María, una madrilenya de 48 anys que estava passant les vacances amb la seua parella a Bali, no ha pogut ocultar l’alegria per tornar a estar a Espanya després de dies d’“angoixa” tractant d’aconseguir un bitllet d’avió. En cas d’emmalaltir per coronavirus, preferien estar a casa perquè a Bali les assegurances mèdiques “no ho cobreixen” i perquè confien més en l’atenció sanitària espanyola, un argument que han repetit molts dels passatgers.

També et pot interessar

stats