La tornada a l’escola busca la màxima presència amb el mínim contacte possible

A la Comunitat Valenciana s'han invertit 207 milions d'euros en contractacions, digitalització i compra de mesures de protecció.

Imatge d'arxiu d'una aula d'educació primària
Imatge d'arxiu d'una aula d'educació primària / À Punt NTC

Quan falten tres setmanes per a la tornada a l'escola, la comunitat educativa es prepara per a l'inici del curs. Entre les novetats, destaca el fet que es reduirà el nombre d’alumnes per aula i es crearan grups aïllats o bambolla.

L’objectiu d’aquest curs acadèmic és arribar a la màxima presència amb el mínim contacte possible. En infantil i primària els grups seran estables i amb una ràtio reduïda, com a molt de 20 alumnes.

Davant de la falta d'espai, en els nivells de secundària i batxillerat assistiran a classe en dies alterns. Està previst, però, que l'alumnat de primer de l'ESO acudirà cada dia per a facilitar l'adaptació en la nova etapa educativa.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha confirmat que el fet que l’alumnat acudisca als centres en dies alterns assegura classes reduïdes, amb un nombre màxim de quinze alumnes i una atenció més individualitzada.

En el transport escolar, la mascareta serà obligatòria i els seients fixos, als espais comuns dels centres com el menjador o la biblioteca s'ha de garantir la distància mínima reduint l'aforament si cal. Quant a les activitats extraescolars, el centre les pot organitzar si té espai i pot garantir la traçabilitat.

A la Comunitat Valenciana s'han invertit 207 milions d'euros en contractacions, digitalització i compra de mesures de protecció, ja que els interrogants se centren ara a com actuar davant dels primers símptomes.

Protocols mèdics per a evitar contagis

Una de les coses que més inquieta la població és saber què passarà quan es detecte un positiu entre l'alumnat o el professorat. Cal tindre clars els passos que cal fer si presenten símptomes que poden ser compatibles amb un constipat comú o una grip. El personal sanitari insisteix que s'ha de telefonar al centre de salut i no anar-hi directament.

Fins que se'n sàpia el resultat, el nucli de convivència s'ha d'aïllar completament. Tampoc podrà anar a escola l'alumne o alumna que haja tingut contacte estret amb una persona que haja donat positiu en coronavirus.

També et pot interessar