Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Toni Cantó: “Cal salvar vides, però també llocs de treball”

21 min.

El turisme és un dels pilars de l’economia valenciana i per aquest motiu cal prendre les mesures necessàries per a la recuperació. És la tesi que manté Ciutadans i que ha inspirat algunes de les mesures proposades al Consell per a la reconstrucció econòmica, com ara bonificar les estades hoteleres per al personal sanitari que passe les vacances a la Comunitat Valenciana. Una proposta que, segons ha assenyalat el síndic en les Corts, Toni Cantó, en una entrevista en Les notícies del matí, confia que el Botànic acabe aprovant.

“Cal salvar vides, però també llocs de treball”, ha assegurat Cantó. En aquest sentit aposta per obrir també el mercat del turisme del Regne Unit per a afavorir la recuperació del sector: “És un equilibri delicat, però sóc moderadament optimista”. En aquest sentit espera que tant govern central com l’autonòmic creen un pla per al sector i “deixen de criminalitzar el turisme”.

També té confiança en la possibilitat d’arribar a pactes de fons en el marc de la comissió de reconstrucció. “Hem viscut testimonis dramàtics, com els dels professionals sanitaris; és essencial que les Corts s’òbriguen a la societat civil”. I ha afegit: “Que arribem a acords serà un senyal molt valuós per a la societat valenciana; hi ha mínims en què ens podem posar d’acord”. Cantó s'ha mostrat, de fet, disposat a donar suport als pressupostos autonòmics si els socialistes “se centren” i “deixen de banda el nacionalisme i el populisme”, ha dit en referència a Unides Podem i Compromís.

Satisfet amb el rebuig del Suprem a l’ús del valencià amb Catalunya i Balears

Un altre dels punts sobre els quals s’ha pronunciat el síndic de Ciutadans és sobre la decisió del Suprem de rebutjar que la Comunitat Valenciana tinga competències per a decidir comunicar-se en valencià amb Catalunya i les Illes Balears. Cantó ha afirmat que considera “molt encertada” la decisió i que li sembla just que el govern valencià s’haja de comunicar en castellà amb les Illes Balears i Catalunya.

Contingut no disponible
stats