Toc de queda a París i huit ciutats més entre les 21:00 i les 6:00 hores a partir de dissabte

Macron ha anunciat la mesura per haver empitjorat la situació hospitalària en àmplies zones de França.

Imatge d'arxiu de París
Imatge d'arxiu de París / Benoit Tessier (Efe)

El president francés, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dimecres un toc de queda a París i huit àrees metropolitanes més en estat de màxima alerta per la pandèmia després que haja empitjorat la situació hospitalària en àmplies zones del país.

El toc de queda serà de 21:00 a 6:00 hora local i entrarà en vigor a partir del pròxim dissabte, amb una període inicial de quatre setmanes, segons ha detallat Macron en una entrevista a la televisió. "Hem de prendre mesures més estrictes" perquè "estem en una situació preocupant", ha afirmat el president.

L'objectiu de la mesura és frenar el creixement dels contagis a fi que l'actual ritme passe dels aproximadament 20.000 positius diaris al nivell de 3.000-5.000, ha afegit.

Macron ha assegurat que un reconfinament general de la població, com el viscut la passada primavera, "seria desproporcionat", per la qual cosa el toc de queda "és una mesura pertinent".

Aquesta intervenció de Macron en horari de màxima audiència televisiva s’ha produït mentre la situació s'està agreujant en les principals zones metropolitanes de França malgrat les mesures restrictives preses en les últimes setmanes, com l'obligatorietat de l'ús local de mascaretes, el tancament de bars o un protocol més rígid als restaurants.

La situació és especialment seriosa a la regió de París, on l'índex de casos positius és de 320,9 per cada 100.000 habitants i els pacients de la Covid-19 ocupen ja el 45% de tots els llits de les Unitats de Cures Intensives als hospitals, segons dades de les autoritats sanitàries regionals. A més, el 17% de tots els tests fets a la regió parisenca en l'últim dia van resultar positius.

A banda de París, les altres àrees metropolitanes amb toc de queda seran Marsella-Ais de Provença, Lió, Lilla, Grenoble, Montpeller, Tolosa, Rouen i Saint Etienne.

També et pot interessar

stats