El toc de queda a la Comunitat Valenciana entra en vigor a la 1 d'aquesta matinada

Es restringeix la mobilitat entre les 00:00 i les 6 hores i es limiten les reunions a un màxim de sis persones.

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El toc de queda entra en vigor en tota la Comunitat Valenciana a partir de la 1 d'aquesta matinada i s'allargarà fins al 9 de desembre. Així ho ha anunciat el president Ximo Puig en una declaració institucional aquest dissabte.

És una de les mesures de la resolució que ha aprovat la Conselleria de Sanitat Universal per a fer front a la pandèmia i que s'enviarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana perquè la ratifique.

En la compareixença, el cap del Consell ha detallat les cinc noves restriccions que s'aplicaran a tot el territori valencià. La mobilitat estarà restringida entre la mitjanit i les 6 del matí, i només podran transitar pels carrers les persones que es desplacen per motius laborals o per causes majors, com ara sanitàries. Així mateix, el nombre de participants de les reunions socials i familiars, tant en espais públics com privats, es limita a sis.

Les restriccions també afecten l'hoteleria. Només estarà permés el consum en taula, i no a la barra, i no podrà haver-hi més de sis persones juntes. A més, bars i restaurants hauran de tancar a les 0:00 hores. Estarà prohibida la venda l'alcohol entre les 22:00 i les 8:00 hores, excepte en la restauració. Puig també ha informat que els jardins i les zones d'esplai a l'aire lliure tancaran a les 22:00 hores i ha recomanat que s'ajornen les activitats socials i familiars que no siguen imprescindibles.

El president ha afirmat que la Generalitat és partidària "d'una solució comuna per a tot Espanya, ponderada segons la situació de cada territori". "No podem estar més pendents dels tribunals que dels hospitals", ha asseverat Puig. En aquest sentit, el cap del Consell ha anunciat que sol·licitarà la declaració de l'estat d'alarma al govern espanyol i ha fet una crida a la resta de governs autonòmics i de forces polítiques perquè secunden la proposta. "No estem per a confrontar, sinó per a ajudar i protegir els ciutadans", ha conclòs Puig.

Les restriccions “no serviran de res si no van acompanyades de mesures sanitàries", assegura Bonig

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assegurat aquest dissabte que les restriccions aprovades hui i que entren en vigor aquesta matinada “no serviran de res si no van acompanyades de mesures sanitàries”.

Bonig ha participat juntament amb el president del PP a la província de València, Vicent Mompó, en una reunió a Torrebaixa amb càrrecs i afiliats del PP de la comarca del Racó d’Ademús.

La presidenta popular s’ha mostrat “alarmada” per la situació actual. “Si fa a penes una setmana Puig proclamava que estàvem fenomenal, ara, de sobte, anuncia mesures restrictives. Estem a favor de restringir la mobilitat com una forma de contindre el contagi massiu, però demanem que no siga una mesura aïllada. Ha d’anar acompanyada de mesures sanitàries, sense les quals serà impossible contindre l’expansió de la pandèmia”, ha declarat.

També et pot interessar

stats