Qui tinga un vaixell pot visitar-lo a partir de dilluns i navegar el dia 11

L'embarcació ha d'estar al municipi de residència i la navegació es limitarà a les aigües provincials o de l'illa.

Port esportiu
Port esportiu / Europa Press

El pròxim dilluns 4 de maig estarà permés que aquelles persones propietàries d'embarcacions accedisquen als ports esportius per a fer tasques de seguretat i manteniment. Des de l'11 de maig, podran eixir a navegar en grups reduïts, sempre amb les màximes mesures d'higiene possibles i amb algunes limitacions geogràfiques.

La Federació Espanyola d'Associacions de Ports Esportius i Turístics (Feapdt) assenyala en un comunicat que només una persona podrà accedir a l'embarcació, seguint els protocols establits per cada port esportiu, i sempre que el vaixell estiga amarrat al mateix terme municipal en què resideix el propietari.

A més, des d'aquest dilluns es podrà practicar la vela esportiva de manera individual i únicament en aigües del mateix municipi on estiga l'embarcació i residisca el propietari, mentre que a partir del dilluns dia 11 de maig es permetrà la navegació d'embarcacions en “grups limitats”.

La Feapdt recorda que per a eixir a navegar hi haurà limitacions geogràfiques en les aigües de la província o illa en les quals es practique la navegació i recomana que la tripulació de cada embarcació estiga formada per membres d'una mateixa família o aquells que comparteixen domicili.

Està previst, a més, que a partir de la tercera setmana de juny es complete la desescalada i la “obertura total”. Aleshores ja estaran autoritzades les activitats nàutiques d'esbargiment sense límits geogràfics i la navegació podrà fer-se entre províncies.

També et pot interessar

stats