Qui tinga contacte estret amb un positiu a partir de hui ha de passar les festes de Nadal en quarantena

Algunes persones han començat ja un autoconfinament voluntari per a evitar aquesta situació.

Una dona confinada a casa mira per la finestra
Una dona confinada a casa mira per la finestra

Falten exactament 10 dies per a Nadal, així que qualsevol persona que tinga contacte estret amb un positiu en Covid-19 a partir d'aquest dimarts haurà de passar aquestes festes tan assenyalades en quarantena.

El protocol establert pel Ministeri de Sanitat indica que després de tindre un contacte estret (estar a menys de 2 metres durant més de 15 minuts) amb una persona que done positiu en Covid-19 ens hem de confinar durant 10 dies encara que donem negatiu en una prova PCR.

D'aquesta manera, qui vulga assegurar-se de poder assistir al sopar o el dinar de Nadal sense posar en risc les persones estimades, hauria d'haver començat ja una quarantena voluntària que garantisca la impossibilitat de tindre aquest contacte estret abans d'aquesta data.

És el cas d'una gran quantitat d'estudiants de la Comunitat Valenciana que, fent cas de les recomanacions del Ministeri de Sanitat, han decidit començar un autoconfinament de 10 dies des d'aquest dilluns per a poder tornar a casa amb certes garanties.

Alguns com Bernardo han explicat a À Punt Notícies les seues raons. Ell estudia Física i Matemàtiques a Valladolid i tornarà a València per Nadal, i s'ha autoconfinat perquè el seu iaio va faltar a causa de la Covid-19 i no vol que ningú passe una situació així. Considera que té temps de sobra en el futur per a eixir de festa i gaudir de la companyia de les seues amistats, així que ha acceptat passar uns dies diferents per tal de poder passar Nadal amb la família de la forma més segura possible.

Per la seua banda, Pau, que estudia periodisme a la Universitat Jaume I de Castelló, s'ha autoconfinat abans de tornar a Mallorca perquè no vol "exposar de més els seus majors". Pensa que prendre aquesta mesura voluntària és "tindre un poc de consciència", i per això no eixirà del seu pis d'ací al dia 24 que tornarà a casa.

També et pot interessar

stats