Els tests ràpids retornats comptaven amb homologació europea

El govern espanyol assegura que no els va adquirir a la Xina, sinó a un proveïdor nacional.

Imatge de portada: Illa, durant la compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que els 9.000 tests ràpids de coronavirus defectuosos que s'han retornat tenien homologació europea i que no es van adquirir a la Xina, sinó a un proveïdor nacional.

Durant la compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés i després de conéixer aquesta informació, Illa ha preguntat tant als grups parlamentaris com a la societat si haguera sigut millor “no comprar-los”.

Així mateix, el ministre ha informat que sobre aquests productes no hi havia alertes per part de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ni de l'Agència Europea del Medicament.

No obstant això, ha explicat que quan han comprovat que realment no compleixen els estàndards de qualitat que s'exigeixen a Espanya, han demanat que els canvien.

Cinc milions més de tests

Per la seua banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri, Fernando Simón, ha precisat que el govern espanyol ha aconseguit altres proveïdors per a obtindre cinc milions de tests ràpids.

Prèviament, l’ambaixada xinesa havia assegurat que Espanya va comprar tests ràpids de Covid-19 a una empresa sense llicència.

També et pot interessar

stats