Els tests ràpids prioritzaran personal sociosanitari i majors

Les mascaretes, respiradors i guants procedents de la Xina es distribuiran en hospitals, centres de salut i residències.

El material sanitari provinent de la Xina arriba a l'Hospital La Fe de València
El material sanitari provinent de la Xina arriba a l'Hospital La Fe de València / À Punt NTC

La Generalitat ha iniciat el repartiment de les més de 15 tones de material sanitari de protecció comprat a la Xina entre les residències de la tercera edat i els hospitals i centres de salut de la Comunitat Valenciana. També es destinaran a altres serveis essencials com les forces de seguretat.

Es tracta del primer avió procedent de la Xina dels dos que ha contractat la Generalitat, i que conté 3.800.000 mascaretes, vora 5.000 equips de protecció i 200.000 guants. Entre hui i dijous arribarà un segon avió, però el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ha avançat que n’hi haurà més.

El cap del Consell ha explicat que també han arribat ja 6.000 tests ràpids de diagnòstic per a intensificar la prevenció del coronavirus i detectar de manera més efectiva quines persones estan contagiades. Els destinataris d'aquestes 6.000 proves ràpides de contagi, que permeten en només quinze minuts establir si una persona s'ha infectat o no de coronavirus, es faran prioritàriament a metges, tot el personal sociosanitari i també els ancians.

El personal de la Generalitat, amb la col·laboració de la Policia Autonòmica, ha estat la matinada d’aquest dimecres preparant els lots. Una vegada preparat, Sanitat repartirà el material entre els diferents departaments de salut, i personal de les brigades de l’Agència d’Emergències farà el mateix amb les residències.

Cap a la 1:00 h de la matinada ha eixit el primer comboi amb destinació a les residències de Castelló. Ara, la distribució es farà al llarg del dia entre el personal sanitari d’hospitals, centres de salut, empreses privades i forces de seguretat. Aquest és l’objectiu prioritari, però si la disponibilitat ho permet també rebran els equips de protecció altres sectors com ara les cadenes d’alimentació o empreses que ho necessiten.

Gràcies a l’operació Ruta de la Seda que ha posat en marxa el govern valencià, amb una inversió d’11 milions d’euros, dimarts va aterrar a Saragossa el primer avió procedent de la Xina amb material sanitari. A la nit ja estava en un magatzem de la Conselleria de Sanitat. Tota la logística l’han organitzada des de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i la Federació del Transport.

Peter Lim dona 50.000 mascaretes i 300 termòmetres

El president del Valencia CF, Peter Lim, sufragarà el cost de 50.000 mascaretes FFP2 i de 300 termòmetres per a la distribució i utilització del personal sanitari i sociosanitari de la Comunitat Valenciana. Lim ho farà en el seu nom i en el del club de futbol, i es coordinarà amb la mateixa Generalitat per tal d'implementar la distribució i logística del material.

També et pot interessar

stats