Tests ràpids il·legals en una ferreteria de la Pobla de Vallbona i un basar de Manises

La Guàrdia Civil ha confiscat més de 3.300 unitats de tests que anaven a distribuir-se en els establiments.

Un agent de la Guàrdia Civil intervé els tests ràpids

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Cherpi, investiga 3 persones, 2 homes i una dona amb edats compreses entre 39 i 47 anys, per un delicte contra la salut pública en intervindre'ls més de 3.300 unitats de test ràpids de COVID-19 que anaven a ser posats a la venda de manera il·legal en diverses localitats de la província de València.

La investigació es va iniciar després que una empresa farmacèutica alertara que s'estaven realitzant sense autorització test ràpids de la Covid-19 en una ferreteria de la localitat de Pobla de Vallbona (Camp de Túria) i en un basar de Manises (Horta Sud).

Els agents van fer una inspecció del basar i van comprovar que en la rebotiga hi havia una bossa amb una caixa de tests ràpids per a detectar coronavirus juntament amb diferents utensilis per a usar-los. Igualment, es va poder observar que alguns dels tests havien sigut utilitzats anteriorment. La Guàrdia Civil va procedir a confiscar aquests objectes i posteriorment a investigar el responsable de l'establiment per un suposat delicte contra la salut pública.

De les investigacions realitzades es va poder comprovar que aquesta persona tenia un contacte i diverses empreses que proveïen de tests ràpids el basar i la ferreteria. Amb la documentació que va aportar el primer investigat i les gestions realitzades pels agents, s'han dut a terme diverses inspeccions en establiments i empreses, situades a les localitats de la Pobla de Vallbona, Paterna, Catarroja, Torrent, Manises i València i s'han trobat més de 3.300 unitats de test ràpids de diverses marques.

L'operació l'ha duta a terme l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de la Pobla de Vallbona i els investigats i els efectes confiscats s'han posat a disposició dels jutjats de Llíria (Camp de Túria).

També et pot interessar

stats