Test PZR contra la indiferència a la desigualtat

Pobresa Zero pretén sensibilitzar sobre les conseqüències de la pandèmia i defendre la reconstrucció del món des dels drets humans.

Test PZR contra la indiferència a la desigualtat
Test PZR contra la indiferència a la desigualtat

Pobresa Zero ha llançat un test contra la indeferència a la desigualtat. La plataforma, impulsada a la Comunitat Valenciana per la Coordinadora Valenciana d'Organitzacions no Governamentals per al Desenvolupament, aglutina més de 180 entitats socials, sindicats i universitats. El test PZR és gratuït i en línia, es pot fer a través del web www.pobresazero.org i consisteix a respondre quatre qüestions. "En cas de respondre-les correctament, s'obté un resultat positiu que garanteix que la persona que s'ha sotmés a la prova està informada sobre la magnitud que la pobresa té actualment en el món", expliquen des de la plataforma.

La campanya 2020 "vol cridar l'atenció sobre les conseqüències desiguals de la pandèmia provocada per la Covid-19, i evidenciar que la situació d'emergència sanitària afecta especialment els territoris i les persones amb menys recursos, fet que ha generat una crisi social". I també remarca que la crisi que vivim és alhora una oportunitat per a reconstruir el món des dels drets humans i la solidaritat. "No podem tornar a la mateixa 'normalitat'. Cal una redefinició i un canvi profund i global en el sistema", declaren en el manifest 2020.

A la Comunitat Valenciana, l'últim informe sobre l'estat de la pobresa, corresponent a l'any 2019, que va presentar la Xarxa Europea de la Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social, xifra en un 26% el percentatge de la població que està en risc de pobresa. Això representa vora 1,3 milions de persones. A més, la irrupció de la pandèmia de Covid-19 ha empitjorat els indicadors. Un estudi d'Oxfam Intermón augura que el nombre de persones pobres a la Comunitat Valenciana podria augmentar en 76.120 després del coronavirus, el que suposa un increment del 5,94%.

Entre 40 i 60 milions de persones cauran en la pobresa extrema en 2020 a causa de la Covid-19, segons estima el Banc Mundial. La taxa mundial augmentaria entre 0,3 i 0,7 punts percentuals fins a arribar al 9%. D'altra banda, el total de persones en risc de pobresa o d'exclusió social no ha deixat d’augmentar en els últims anys, i actualment vora un 25% de llars espanyoles està en aquesta situació, segons dades del Banc d'Espanya.

També et pot interessar

stats