El primer test PCR de saliva per a detectar la Covid-19 a casa té segell valencià

Una empresa valenciana llança la prova, que es fa a casa, per a previndre riscos derivats del desplaçament al punt d'extracció.

Sanitaris realitzen proves PCR
Sanitaris realitzen proves PCR / Efe.

L'empresa biotecnològica valenciana Igenomix ha llançat el primer test PCR de saliva per a detectar la Covid-19. Es pot fer a casa i previndre així riscos associats als desplaçaments als centres mèdics o punts d'extracció. La prova és capaç d'identificar qualitativament l'àcid nucleic del SARS-CoV-2, el virus que provoca la malaltia, en mostres del tracte respiratori superior que el pacient pot recollir fàcilment. Només cal depositar un poc de saliva en un recipient, segons expliquen des de la companyia.

El nou test costa 120 euros i pot sol·licitar-se per Internet una vegada prescrit per un metge del sistema sanitari públic o privat, i es rep en poques hores en el domicili. La caixa conté les instruccions de recollida i un xicotet recipient perquè l'usuari hi deposite la saliva. És necessari guardar un dejú de 30 minuts abans de traure la mostra, segons informa l'empresa.

Una vegada segellat el recipient amb la mostra del pacient, un missatger de la companyia arreplega el paquet i el porta al laboratori central per al processament. Els resultats estan disponibles en 24 hores des que s'ha rebut la mostra en els laboratoris, i el pacient els rep mitjançant correu electrònic.

La companyia Igenomix es dedica a la salut i a la genètica reproductiva, però des de l'inici de la pandèmia ha ampliat els serveis per a testar per PCR i anticossos la ciutadania de la majoria dels països en els quals es troba present.

També et pot interessar

stats