Els territoris que passen a la fase 1 podran obrir comerços, terrasses i hotels a partir del dilluns

Deu departaments de salut a la Comunitat Valenciana avançaran cap a aquesta fase l'11 de maig.

Imatge d'arxiu d'una terrassa a Torreblanca
Imatge d'arxiu d'una terrassa a Torreblanca / À Punt NTC

Les unitats territorials que avancen cap a la fase 1 del pla de desescalada a partir del pròxim dilluns 11 de maig, entre les quals s'inclouen deu departaments de salut a la Comunitat Valenciana, podran reiniciar l'obertura del xicotet comerç i de les terrasses de bars i restaurants amb un aforament màxim del 50%, així com l'obertura d'hotels i allotjaments turístics.

Així ho ha avançat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una roda de premsa en què ha informat sobre les comunitats, províncies i zones que passaran a la següent fase del pla de desescalada.

En concret, a la Comunitat Valenciana, només 10 dels 24 departaments sanitaris passaran a la fase 1, entre els quals estan Vinaròs, Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Alcoi, Dénia, la Marina Baixa, Elda, Oriola i Torrevella.

Passar a la nova etapa significa que aquestes zones podran obrir els comerços minoristes i serveis professionals, l'espai d'activitat dels quals siga igual o inferior als 400 metres quadrats, per tant s'exclouen els grans parcs comercials, i s'haurà de respectar un aforament màxim del 30%. A més, s' haurà de disposar d'un horari preferent per als majors de 60 anys.

Respecte a les terrasses dels establiments hotelers, podran obrir amb una capacitat màxima del 50% respecte al seu aforament habitual. A més, en cada taula o agrupació de taules podrà haver-hi com a màxim 10 persones, que, a més, hauran de respectar la distància interpersonal.

Mercadets ambulants

D'altra banda, els ajuntaments podran començar a obrir els mercats a l'aire lliure, com els mercadets ambulants de venda de fruites i hortalisses, sempre respectant una limitació inicial del 25% dels llocs habituals.

Respecte al sector turístic, Illa ha recordat que els hotels i la resta d'establiments turístics podran tornar a obrir, sempre que les zones comunes romanguen tancades, i els serveis de restauració seran per a ús exclusiu de la clientela.

També et pot interessar

stats