Tercer dia consecutiu sense cap mort amb coronavirus a la Comunitat Valenciana

En un mes les altes han augmentat un 78%, i hi ha 5.340 persones que han superat la malaltia.

Mapa de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana
Mapa de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Per tercer dia consecutiu, la Comunitat Valenciana no ha registrat cap defunció amb coronavirus i ha notificat 10 nous casos confirmats per PCR (3 a Castelló, 0 a Alacant i 7 de València). Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que ha fet balanç de l’evolució de la pandèmia al territori valencià en el mes de maig.

Respecte l’inici de maig, les altes han augmentat un 78% pel que la xifra de persones curades ascendeix a 5.340. Per contra, el nombre de persones hospitalitzades s’ha reduït un 82%, amb 555 pacients ingressats menys. Baixen també els ingressos en UCI, un 84%, amb 32 pacients menys que a l’inici del mes de maig.

Segons l’últim balanç de la incidència de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, 83 persones s’han recuperat del virus. D’aquestes, 1 han sigut a Castelló, 28 a Alacant i 54 a València.

En les últimes 24 hores s’han detectat 10 nous contagis per PCR: 3 a la província de Castelló, 7 a la de València i cap a la d’Alacant. Per tant, la xifra de casos detectats amb aquest mètode ascendeix a 11.238.

El nombre d’hospitalitzacions es manté estable: hi ha 167 persones hospitalitzades, 1 més que ahir. D’aquestes, 12 són de la província de Castelló (3 a l’UCI), 60 de la d’Alacant (12 a l’UCI) i 95 de la de València (8 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 23 persones, 1 menys que ahir.

Situació en residències

Segons ha informat la Conselleria, en aquest moment hi ha algun cas positiu en 74 centres de persones majors. En concret, hi ha casos en 8 residències de Castelló, 30 d'Alacant i 36 de València. Ara mateix estan sota vigilància activa de control sanitari 28 residències, 8 a Castelló, 7 a Alacant i 13 a València.

També et pot interessar

stats