Tercer dia consecutiu amb defuncions per coronavirus a les residències valencianes

Huit de cada deu persones ja ha superat la malaltia a la Comunitat Valenciana.

Mapa de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana
Mapa de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Per tercer dia consecutiu, la Conselleria de Sanitat ha notificat aquest divendres dos morts en interns de residències de persones majors a la Comunitat Valenciana. De les huit defuncions que s’han comunicat aquesta setmana, cinc han sigut en aquests centres. A més, en les últimes 24 hores s’han notificat 4 nous positius en residents. Així, la xifra total de defuncions des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 1.456 persones.

Ara mateix hi ha algun cas positiu en 51 centres: 7 a la província de Castelló, 14 a Alacant i 30 a València. A més es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències a la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la d’Alacant i 13 a la de València.

Huit de cada deu persones ha superat la malaltia

Huit de cada deu casos de coronavirus ja han superat la malaltia al territori valencià. En total, són ja 13.630 persones les que han rebut l’alta des que va començar la pandèmia, 202 en les últimes 24 hores. En l’última setmana s’han registrat 950 altes, la qual cosa suposa un increment del 7,5% respecte a l’anterior. Per províncies: 1.622 a Castelló, 4.748 a Alacant i 7.255 a València.

En aquests moments hi ha 110 pacients ingressats als hospitals valencians, dels quals 13 necessiten atencions d'UCI. En concret, 10 a Castelló (2 a l’UCI), 43 a Alacant (6 a l’UCI) i 57 a València (5 a l’UCI).

Quant a casos positius nous, en les últimes 24 hores s'han detectat 8 nous casos a través de PCR que eleven a 11.389 el total de positius des que va començar la pandèmia. No se n’ha registrat cap a Castelló, 1 a Alacant, 6 a València i un cas està sense assignar. Del total de positius, en aquests moments n'hi ha actius 2.231, la qual cosa suposa només el 12,8%.

El nombre d'altes de professionals sanitaris és de 2.246 i el nombre total de positius de professionals en aquests moments és de 498.

També et pot interessar

stats