Les tendes ja poden sumar-se a les ajudes de fins a 250 euros per a comprar bicicletes i patinets

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat obrirà dilluns 22 el termini per demanar aquest incentiu.

VÍDEO | Les tendes ja poden sumar-se a les ajudes de fins a 250 euros per a comprar bicicletes i patinets

Els establiments comercials de la Comunitat Valenciana poden adherir-se des d’aquest dilluns a la línia d’ajudes directes que ha habilitat el Consell de 75 euros per a l’adquisició de bicicletes i patinets i de 250 per a bicis elèctriques. Els interessats podran demanar-les en les tendes mateix a partir del dilluns 22 de juny. Es tracta d’una mesura més en l’aposta del govern valencià per una mobilitat més sostenible, una convicció reforçada ara arran de la pandèmia.

Les ajudes pretenen potenciar l’ús de vehicles individuals sostenibles i, alhora, fer reviscolar el consum i fomentar l’activitat del xicotet comerç en el context de la crisi del coronavirus. S’emmarquen en el pla valencià de foment de l’ús de la bicicleta i en la necessitat d’apostar per una mobilitat més sostenible en l’era post-Covid-19. Durant aquesta setmana es farà públic la llista de participants, i a partir de la pròxima s’aplicarà el descompte en l’establiment mateix, segons detalla l’orde publicada en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

La línia d’ajudes té una inversió total de mig milió d’euros i subvencionarà l’adquisició de bicicletes convencionals de caràcter d’urbà, bicis elèctriques, vehicles de mobilitat personal elèctrics (patinets) i conjunts d’electrificació de bicicletes en tots els establiments i botigues amb seu en la Comunitat Valenciana que s’hi adherisquen. Les ajudes seran de fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques (l’import no podrà sobrepassar els 1.400 euros), de 75 euros per a les no electrificades (fins a 500 euros) i també de 75 euros per a patinets elèctrics (límit de 450 euros).

També es poden aplicar a la instal·lació de conjunts d’electrificació, amb un import de fins a 200 euros (el preu màxim del kit està fixat en 600 euros), o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil, i en aquest cas les ajudes seran de 150 euros (el preu de la bicicleta familiar no podrà superar els 700).

També et pot interessar

stats