Tendes i bars al 50%, les noves restriccions en la Comunitat Valenciana

Ximo Puig descarta la mesura “extrema” del confinament domiciliari.

Tendes i bars al 50%, les noves restriccions en la Comunitat Valenciana
Tendes i bars al 50%, les noves restriccions en la Comunitat Valenciana

La Generalitat ha acordat estrendre a tota la Comunitat Valenciana les mesures extraordinàries que va aplicar en 31 municipis el passat 29 d'octubre, amb xicotetes diferències, segons recull la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal que publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, la segona del dia amb limitacions a la mobilitat. Les restriccions entraran en vigor a les 00.00 hores del 7 de novembre i tindran efectes fins a les 23.59 hores del 9 de desembre.

En general, es redueix a un terç l'aforament de vetles i cerimònies, amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure o de 15 en espais tancats. També es limita al 50% l'aforament als bars, al comerç minorista, als mercats ambulants, i als locals i centres comercials, on, a més, se suspén l'activitat a les zones comunes. Els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats semblants podran desenvolupar la seua activitat, amb el públic assegut i sempre que no se supere el 50% de l'aforament, i es recomana la realització telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments. També limita l'aforament en parcs infantils a l'aire lliure al 50%, amb una distància de seguretat d'un metre i mig, i assenyala que les activitats grupals tindran un màxim de sis participants.

Elda i Peter, confinades perimetralment

A banda de les noves mesures per combatre el coronavirus, la Generalitat ha prorrogat el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana set dies més i ha ordenat el confinament transitori de catorze dies dels municipis d'Elda i Petrer (Vinalopó Mitjà), que tractarà com un únic nucli poblacional. Aquestes restriccions començaran a les 00:00 hores d'aquest dissabte 7 de novembre, segons la resolució que publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

El confinament restringirà les l’entrades i eixides a Elda i Petrer durant dues setmanes, amb les mateixes excepcions que estan previstes per al confinament perimetral de la Comunitat Valenciana.

Es descarta el confinament domiciliari

En la compareixença on s'han anunciat les noves mesures el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que, de moment, es descarta el confinament domiciliari a la Comunitat Valenciana. Tot i que les dades que ha donat a conéixer la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, no són positives, Puig ha descartat que la situació siga tan “extrema” com per a aplicar aquesta mesura. A més, ha explicat que ni els espais jurídics actuals ni l'estat d'alarma en contemplen la possibilitat.

La pandèmia avança “de manera accelerada”

La Generalitat justifica aquestes mesures en les conclussions d'un informe d’epidemiologia de la Subdirecció General d’Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de data 4 de novembre de 2020. En aquest s'estipula que “la situació epidemiològica s’està agreujant de forma accelerada, amb una tendència creixent” a la Comunitat Valenciana, que es troba en “un escenari de transmissió comunitària sostinguda i generalitzada amb pressió creixent sobre el sistema sanitari.”

A la resolució del DOGV es recorda que en els últims catorze dies la incidència acumulada és de 262,52 per 100.000 habitants. En les últimes tres setmanes s'han triplicat els casos amb infecció aguda, que han passat de 450,77 el 14 de octubre als 1.532 actuals.

Quines són les principals restriccions?

  • Vetlatoris i soterrars: aforament màxim d’un terç. Mai més de 25 persones en espais oberts i 15 en tancats.

Celebracions: aforament màxim d’un terç. Mai més de 25 persones en espais oberts i 15 en tancats.

Negocis minoristes: aforament màxim del 50%. S'amplia també al 50% per als mercats ambulants i les parades d'aquests.

Centres comercials: aforament màxim del 50% i suspensió d'activitat i estada en zones comunes, què seran només de trànsit.

Restauració: aforament màxim del 50%.

Museus, sales d’exposicions, monuments, teatres, cinemes, auditoris i circs d'envelat: aforament màxim del 50%.

Activitats esportives no professionals ni federades: aforament màxim d’un terç en interior. Sense ús de dutxes ni vestidors. Es podran realitzar activitats físiques en grups de fins a un 30 persones en instal·lacions obertes, i fins a 20 en recintes tancats.

Competicions esportives: sense públic.

També et pot interessar

stats