Quant de temps es tarda a recobrar l'olfacte després de la Covid-19?

Diversos estudis apunten que la majoria de les persones recuperades tornen a sentir les olors amb normalitat en sis mesos com a màxim.

Quant de temps es tarda a recobrar l'olfacte després de la Covid-19?
Quant de temps es tarda a recobrar l'olfacte després de la Covid-19?

La pèrdua de l'olfacte, o l'anosmia, és habitualment un símptoma específic entre els pacients de coronavirus. Aquest símptoma va ser un dels primers que es van detectar i també dels que més interés han despertat, tant per curiós com per la durada que té. Diversos estudis publicats a escala internacional indiquen que fins a un 95% dels pacients que han patit Covid-19 recuperen l'olfacte als sis mesos.

Un estudi de la Universitat París Saclay explica que la disfunció olfactiva dura una mitjana de 21,6 dies. També apunta que els pacients més joves es vorien més afectats per aquest símptoma que els de més edat.

Un altre estudi realitzat per la Universitat de Harvard remarca el caràcter temporal de la pèrdua de l'olfacte. Aquesta anàlisi detecta que als dos mesos un 10% dels afectats no han recuperat encara aquest sentit. I no és un problema menor, si es considera que sols al Regne Unit s'ha creat una organització benèfica (AbScent), que té ja més de 19.000 membres que lluiten per a recuperar l'olfacte i el gust després de patir la malaltia.

Entre els estudis al voltant d'aquest tema, la Universitat de la Mancomunitat de Virgínia, que ha seguit la recuperació d'uns 2.000 pacients, ha detectat que alguns en procés de recuperació desenvolupen percepcions distorsionades d'olors, i detecten males olors que en realitat no existeixen. Una situació que, segons un altre estudi realitzat a Alemanya a 153 pacients de Covid-19, es pot resoldre amb l'entrenament d'aquest sentit.

També et pot interessar

stats