Temporada turística a mig gas als municipis que depenen del turisme estranger

L’ocupació supera el 70% a Altea pels visitants nacionals, mentre que a la Vila Joiosa s'anul·len reserves.

El nivell d'ocupació que està registrant enguany la costa valenciana depenen del lloc de procedència dels turistes
El nivell d'ocupació que està registrant enguany la costa valenciana depenen del lloc de procedència dels turistes / À Punt Mèdia

El turisme no només recupera molt lentament el pols a la Comunitat Valenciana, sinó que, a més, ho està fent d’una manera poc uniforme. Els percentatges d'ocupació varien de forma significativa entre municipis, depenent de l'origen dels turistes. Les destinacions dirigides al visitant estranger estan patint més.

En plena temporada alta, la primera d'aquesta nova normalitat, les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana no han parat de rebre turistes, però de manera desigual, com ocorre a Benidorm. A la capital turística de la Costa Blanca, la zona de llevant, que tradicionalment ocupen els turistes britànics, està molt més buida que la de ponent, com admetia Toni Mayor, president de l’associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana.

Les reserves espanyoles són el baló d'oxigen de la temporada per als establiments hotelers. A Calp, l'ocupació és d'un 50% i a Altea, de més del 70%, també amb turistes nacionals.

L'ocupabilitat varia i, a més, és molt inestable aquest estiu. Qualsevol amenaça de brot o cancel·lació fa que les reserves caiguen a plom, com ha ocorregut a la Vila Joiosa, després que el seu alcalde, Andreu Verdú, anunciara el passat divendres que es plantejava endurir les restriccions al municipi, fins i tot amb el confinament, si continuava pujant el ritme de contagis com venia ocorrent en els últims dies.

Després d’aquestes polèmiques declaracions, del 80% d'ocupació hotelera que registrava el municipi s'ha cancel·lat entre el 15 i el 20%. L'alcalde, per la seua banda, ha rectificat i assegura que tot ha sigut un malentés, i des de l'Ajuntament i les associacions d'hoteleria i turisme asseguren que a la Vila Joiosa no hi haurà confinament.

També et pot interessar

stats