Els tècnics d’Hisenda veuen marge per a augmentar la contribució fiscal a la Comunitat Valenciana

Defenen a les Corts que cal millorar l’eficiència de la despesa pública i no sols reforçar la recaptació tributària.

El secretari general de Ghesta, hui, en les Corts.
El secretari general de Ghesta, hui, en les Corts.

El secretari general de Gestha (sindicat de tècnics del Ministeri d’Hisenda), José María Mollinero, considera que hi ha marge per a incrementar la contribució fiscal a la Comunitat Valenciana sense que supose una pressió fiscal "desmesurada". Mollinedo ha detallat aquest dijous, davant la comissió per a la reconstrucció de les Corts després de la pandèmia, 44 mesures per a millorar el sistema tributari. I durant la seua intervenció també ha advertit que la solució a l'àmbit fiscal no pot passar sols per apujar impostos si no es millora l’eficàcia de la despesa pública.

Les propostes entregades pel responsable de Ghesta busquen un sistema tributari més equitatiu, progressiu i just. També més general, és a dir, que tot el món hi aporte i hi haja més control de la despesa pública. Mollinero ha recordat, entre altres qüestions, que més del 70% de l'evasió fiscal és responsabilitat de les grans empreses i multinacionals.

El secretari general de Gestha ha remarcat també l’elevat nivell d’economia submergida i frau que pateix Espanya. I ha lamentat la inexistència de dades concretes sobre el tema. Mollinero considera que el pes de l’economia submergida és possible per un dèficit de control fiscal i també per una baixa conscienciació fiscal dels ciutadans. Ha comentat, finalment, que és difícil conéixer l’impacte de la crisi en l’economia informal, però que en temps adversos aquest paràmetre sol pujar.

També et pot interessar

stats