Tècnics d'Hisenda demanen prorrogar fins al setembre la campanya de la renda per la Covid-19

Gestha considera que aquesta mesura ajudaria sobretot els autònoms i les persones majors, que opten majoritàriament per la via presencial.

La campanya de la renda començarà el pròxim 1 d'abril i inicialment finalitzaria el 30 de juny
La campanya de la renda començarà el pròxim 1 d'abril i inicialment finalitzaria el 30 de juny / Arxiu

El personal tècnic del Ministeri d'Hisenda (Gestha) demana a l'Agència Tributària (AEAT) que prorrogue fins a finals de setembre el tancament de la campanya de la renda, que començarà el pròxim 1 d'abril i inicialment finalitzaria el 30 de juny, a causa del confinament de la població espanyola per a fer front a la propagació del coronavirus. Així, l'AEAT s'alinearia amb la data de la fi del termini de la declaració de la renda aprovat per les hisendes forals de Guipúscoa i d'Àlaba.

D'aquesta manera, les persones majors –que són sobretot les que continuen optant per la via presencial– podrien rebre una atenció adequada i sense riscos per a la seua salut a les oficines de l'AEAT, on a priori es podran presentar els esborranys, amb cita prèvia, a partir del 13 de maig.

Així mateix, segons explica Gestha en un comunicat, aquesta pròrroga facilitaria a 4,9 milions de declarants més que puguen acudir al seu assessor fiscal. I entre ells es trobarien els 3,1 milions d'autònoms –inclosos els del sector agropecuari–, que han de recollir la documentació dels seus negocis. Cal tindre en compte que al juliol els assessors estan centrats en les declaracions de l'Impost de societats i que agost tradicionalment és un mes vacacional també per a l'assessoria tributària. En el cas d'aquest col·lectiu, els tècnics demanen un termini excepcional perquè els autònoms puguen renunciar al règim de mòduls abans del 20 d'abril.

Reforçar l'atenció telefònica

Reforçar l'atenció telefònica

D'igual manera, Gestha insta a reforçar l'assistència telefònica amb el pla Li telefonem (en la passada campanya es van atendre a quasi 563.000 declarants) així com a avançar l'inici previst del 5 de maig a la segona quinzena del mes d'abril per a incrementar la presentació de declaracions per aquesta via i, així, reduir la xifra dels més de 1,8 milions de persones que van acudir presencialment a les oficines de l'AEAT en 2019.

En qualsevol cas, els tècnics estimen que, a tot Espanya, 14,8 milions de contribuents rebran quasi 11.927 milions per les seues devolucions a partir del segon dia des que la sol·liciten, atés que el 70% de les declaracions ixen a retornar i que el 87,7% de les mateixes es presenten amb el programa Renda web de l'AEAT.

A la Comunitat Valenciana preveuen que hi haja 1,6 milions de declaracions a tornar –el 70,3% del total–, que rebran 1.207 milions d'euros. Segons les estimacions de Gestha, l'import mitjà a tornar serà de 729 euros.

També et pot interessar

stats