Els taxistes denuncien que descansar tres dies a la setmana en la nova normalitat “ofega” el sector

Demanen al Consell una moratòria per a les llicències que han de ser venudes abans de l'11 de juliol.

Un taxista de València amb mascareta
Un taxista de València amb mascareta / À Punt NTC

La Plataforma d'Afectats per la Nova Llei del Taxi ha manifestat aquest dilluns la disconformitat davant la decisió de la Generalitat d'imposar tres dies de descans obligatori setmanal en aquesta entrada cap a la nova normalitat. Segons denuncia el col·lectiu, aquesta nova regulació “asfixiarà” per complet milers de taxistes, “durament castigats” pel Consell durant l'estat d'alarma, “que només han pogut treballar dos o tres dies a la setmana i, en canvi, han pagat la seua quota mensual íntegra a la Seguretat Social”.

La plataforma assegura que la resolució de 24 de març de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat imposa per al taxi tres dies de descans obligatori a la setmana, per la qual cosa no permet a assalariats i familiars que comparteixen vehicle poder complir les 40 hores laborals setmanals per les quals sí que cotitzen.

“Amb l'entrada a la nova normalitat, esperàvem que la Generalitat fora més flexible en la regulació per a intentar alçar el cap després d'aquests mesos tan complicats, però desgraciadament no ha sigut així i han decidit continuar castigant-nos fins que el taxista rebente i tire la tovallola”, assegura la presidenta de la plataforma, Isabel Segura.

Moratòria per a les llicències

D'altra banda, com a mesura excepcional per la crisi de la Covid-19, la Plataforma d'Afectats per la Nova Llei del Taxi ha sol·licitat al Consell una moratòria per a les llicències que han de ser venudes abans de l'11 de juliol davant la falta de compradors a causa de l'actual incertesa econòmica. “Si no es retarden els terminis, perdrem els nostres taxis, però curiosament haurem de reincorporar sis mesos els treballadors acollits a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), però sense cotxe per a conduir”, ha afegit Segura.

També sol·liciten ajudes econòmiques per a “milers de taxistes que, sense quasi ingressos, ho han passat molt malament per a pagar la seua quota d'autònom i que han estat al peu del canó de manera incondicional els dies més complicats d'aquesta crisi sanitària, col·laborant amb els sanitaris i oferint els serveis mínims que la població necessitava”, ha explicat la presidenta de la plataforma.

També et pot interessar

stats