Taxis gratis per als sanitaris

Des d'aquest dilluns, 227 taxis facilitaran el desplaçament dels professionals de la sanitat valencians.

Els taxis es posen a disposició dels sanitaris
Els taxis es posen a disposició dels sanitaris / À Punt NTC

Els treballadors i treballadores de la sanitat disposen des d'aquest dilluns de 227 taxis gratuïts per als seus desplaçaments laborals i poder a atendre visites a domicili entre les 9 i les 17 hores.

Els hospitals La Fe, General, Manises, Doctor Peset i Clínic de la ciutat de València són els primers departaments on s'aplicarà la mesura, juntament amb els hospitals General i de La Plana a Castelló i els hospitals General, Sant Joan i Marina Baixa a Alacant. Progressivament el servei s'estendrà a la resta de departaments de tot el territori valencià.

Tot això serà possible gràcies a un acord signat recentment per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i el sector del taxi per valor de 550.000 euros, una xifra que podria ampliar-se en el futur.

Els centres sanitaris seran els encarregats de contactar amb l'emissora de taxis, que enviarà de seguida un servei a les instal·lacions sanitàries. Els professionals sanitaris només hauran de presentar el tiquet de la carrera en el seu lloc de treball. L'acord parteix d'un preu tancat de 10 euros l'hora, amb un màxim de 80 per jornada.

Per a la confederació del taxi el pressupost inicial "pot ser insuficient per a cobrir tota la demanda, el que pot suposar una limitació en la necessitat de molts centres de salut". No obstant això, els taxistes afegeixen que "és el moment que el sector es bolque amb aquesta necessitat, més enllà d'interessos personals o debats, i traguem la nostra part solidària".

"Garantirem que el personal sanitari puga arribar fins a l'últim domicili de la Comunitat Valenciana i que ningú es quede sense atenció en aquests moments tan difícils", han assegurat els professionals d'aquest sector, que també han insistit que seran molt estrictes "en les mesures de seguretat i recomanacions sanitàries per a evitar el contagi i protegir les nostres famílies".

També et pot interessar

stats