La taxa de reproducció s'aplana: cada contagiat n'infecta un altre

L'indicador, que mesura la velocitat de propagació del virus, se situa en 1, la xifra més baixa des del 15 de juny.

La taxa de reproducció s'aplana: cada contagiat n'infecta un altre
La taxa de reproducció s'aplana: cada contagiat n'infecta un altre

La taxa de reproducció de la Covid-19, és a dir, a quantes persones contagia cada persona infectada, ha disminuït a la Comunitat Valenciana i se situa, el 2 d'agost, en 1, segons les últimes dades que ha actualitzat el Centre Nacional d'Epidemiologia. És l'indicador que permet mesurar a quina velocitat es propaga el virus: ara per ara, cada positiu contagia una persona de mitjana al territori.

Des del 16 de juny, la taxa de reproducció havia estat per damunt de la unitat, i l'actual és el registre més baix que s'assolia des del 15 de juny, quan se situava en 0,91. El passat 17 de juliol es va arribar a un pic d'1,71, lluny dels registres màxims anotats entorn del 10 de març, quan cada contagiat transmetia el virus a 3,57 persones de mitjana.

Per províncies, tant Castelló com Alacant tenen taxes per sota d'1 (0,58 i 0,94, respectivament). València, en canvi, està un poc per damunt, amb 1,08 per cada positiu. És la província que aglutina en els últims dies les xifres més altes de contagis, amb 125 dels 177 positius confirmats per Sanitat només aquest dijous. La ciutat de València i l'àrea metropolitana concentren, a més, 14 dels 18 brots confirmats en l'últim balanç.

En qualsevol cas, tota la Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana espanyola, que és d'1,12 contagis per cada positiu.

També et pot interessar

stats