La taxa de reproducció del coronavirus és 5 vegades superior a la província de València que a la d'Alacant

La Comunitat Valenciana se situa 0,08 punts per damunt de la mitjana estatal.

Milers de persones gaudeixen a la platja de València durant el primer dia de la “nova normalitat” després de la fi de l'estat d'alarma
Milers de persones gaudeixen a la platja de València durant el primer dia de la “nova normalitat” després de la fi de l'estat d'alarma / Biel Aliño (Efe).

La taxa de reproducció de la Covid-19, el paràmetre que mesura quantes infeccions noves s'estan produint a partir d'un positiu, és cinc vegades superior a la província de València que a la d’Alacant, i més del doble que a Castelló.

Així es desprén de les estimacions del Centre Nacional d'Epidemiologia (CNE), l'organisme oficial de referència a Espanya en l'estudi de l'evolució de l'epidèmia, en l'última actualització a data 21 de juny.

Segons les dades del CNE, que tan sols les segmenta per províncies, la de València té una taxa del 0,5 mentre que a Alacant la taxa és del 0,1 i a Castelló del 0,2.

La Comunitat Valenciana, per damunt de la mitjana

El nombre reproductiu bàsic del virus (Rt) se situa actualment en el 0,39 a la Comunitat Valenciana i és lleugerament superior a la mitjana de l’Estat (0,31). Amb tot, ha baixat lleugerament des de l'última actualització del passat 17 de juny, quan estava situada en un 0,41.

També et pot interessar

stats