El taulell, llest per a reactivar la producció

La patronal anticipa una recuperació “llarga i complicada” per a remuntar un descens de la demanda del 60%.

El taulell, llest per a reactivar la producció
El taulell, llest per a reactivar la producció

Les empreses valencianes del sector tauleller recuperen l’activitat a partir de la matinada d’aquest divendres, 10 d'abril, quan perden vigència el permís retribuït recuperable i la resta de mesures restrictives de l'activitat econòmica no essencial.

Han estat parades dues setmanes, però han pogut comercialitzar part de l’estoc. La majoria esperaran al dia 14 per a obrir, després del festiu de Dilluns de Pasqua. És el cas d’empreses com Porcelanosa, que projecten una recuperació en dues fases. Començarà amb serveis mínims i espera recuperar la producció a ple rendiment a partir del dia 20. I tot a l’espera de poder reincorporar el personal que continua teletreballant des de casa, si no es torna a prorrogar el confinament, segons ha explicat a À Punt la directora del comunicació del grup, Cristina Colonques.

El retorn a aquesta “normalitat” a mitges obligarà a adoptar noves mesures de seguretat. La patronal taulellera ha enviat a totes les empreses el protocol de Ministeri de Sanitat, encara que –assegura– ja es complia “àmpliament” abans del període d'alarma. En companyies com Pamesa preveuen fer tests ràpids de Covid-19 a tota la plantilla.

Més liquiditat per a remuntar un descens de la demanda del 60%

No serà una recuperació fàcil la del taullel valencià. La demanda ha caigut vora un 60%, en les últimes setmanes en els principals mercats, com la UE i els EUA, per les mesures de contingència contra la pandèmia i la irrupció de competidors alternatius de països que no han hagut de parar la fabricació.

Ascer anticipa una recuperació “llarga i complicada", que requerirà que el govern espanyol proporcione liquiditat directa a les empreses “per a evitar la destrucció de l'estructura d'empreses, autònoms i teixit social del país". La patronal veu "urgent" injectar diners i circulant en el conjunt de l’economia, i prendre mesures de liquiditat immediata, com ajornar pagaments tributaris o avançar el pagament de les devolucions d'IVA.

També et pot interessar

stats