Tanquen dos locals de Benicàssim per un positiu en coronavirus

Sanitat confirma que ja ha posat en marxa els protocols de seguretat i s'estan fent proves PCR a tots els treballadors.

Carrer cèntric de Benicàssim, aquest dimecres
Carrer cèntric de Benicàssim, aquest dimecres / À Punt NTC

Dos locals han tancat a Benicàssim, a la Plana Alta, pel positiu en coronavirus en una persona vinculada als establiments. La Conselleria de Sanitat ha confirmat a Les notícies del matí que s'ha obert una investigació i ja s'han posat en marxa els protocols de seguretat.

Des del departament que encapçala Ana Barceló estan fent proves PCR a tots els treballadors i les persones que han pogut estar en contacte amb la persona contagiada, tal com es fa sempre que es detecta un positiu per Covid-19.

L'augment de la mobilitat ha fet incrementar els rebrots durant l'anomenada nova normalitat i els casos positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana s'han disparat en multiplicar-se quasi per deu en les últimes 24 hores. Els brots de Castelló i Rafelbunyol estan darrere d'aquest increment.

Proves per a determinar l'origen del brot de Castelló

Així, a Castelló, aquest dimecres continuen amb les proves per a determinar l'origen i les conseqüències del brot de coronavirus que ha provocat 16 contagis. La falta de mesures d'higiene i de distanciament social en una festa durant la Nit de Sant Joan podria ser la causa. Segons les autoritats sanitàries, tot i que aquest focus està delimitat i controlat, es continua treballant en el rastreig dels contactes de les persones infectades.

Sis treballadors de Rafelbunyol ja poden tornar al treball

Pel que fa a l'empresa càrnia de Rafelbunyol, 6 dels primers 7 treballadors contagiats ja es poden incorporar a la faena, mentre que el treballador que encara manté actiu el virus està en quarantena. Pel que fa a les proves serològiques que s'han fet als altres 7 casos positius, ja es coneix que un d'ells ha donat negatiu. La resta continua pendent dels resultats.

Puig: "El risc zero de rebrots per Covid-19 no existeix"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha incidit aquest dimecres en el fet que, amb la major mobilitat, augmenta el risc de rebrots per coronavirus, però considera que el confinament permanent" tenia conseqüències "psicològiques, sanitàries i econòmiques". Així, ha estimat que el fonamental és l'atenció precoç perquè "el risc zero no existeix".

"Fins que desaparega el virus, hi haurà contagis", ha dit. Per a Puig, s'ha d'atallar el "factor de risc dels nous contagis" que, segons ha agregat, és "el que s'està fent". Així, ha explicat que ràpidament s'han pogut "controlar" els rebrots detectats a Castelló i a Rafelbunyol perquè s'ha anat "a atacar la capacitat de contagi".

També et pot interessar