El tancament perimetral d’Elda i Petrer es prorrogarà fins al 9 de desembre

La consellera de Sanitat Universal descarta adoptar aquesta mesura en altres municipis veïns del Vinalopó Mitjà.

Un dels controls policials situats a l'entrada d'Elda i Petrer
Un dels controls policials situats a l'entrada d'Elda i Petrer / À Punt NTc

El tancament perimetral d’Elda i Petrer es prorrogarà fins al 9 de desembre. La mesura inicial, implantada des del 6 de novembre per a frenar l’increment dels contagis en aquests dos municipis, finalitzava divendres, però la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha avançat la pròrroga d’aquesta restricció durant quinze dies més per a contindre els contagis.

Mentre que a Elda la incidència acumulada ha descendit durant les últimes dues setmanes, a Petrer l’evolució d’aquest paràmetre és diferent i ha pujat. De fet, Elda presenta 678 positius per cada 100.000 habitants, una xifra menor que la de fa quinze dies, quan se’n registraven 897 per 100.000 habitants.

No ocorre el mateix a Petrer, tot i la proximitat a Elda. A Petrer s’ha incrementat la incidència acumulada durant les dues últimes setmanes i s’ha passat dels 738 casos per cada 100.000 habitants del 3 de novembre als 787 casos d’aquest dimarts. A Petrer s’han diagnosticat 270 casos els últims catorze dies.

D’altra banda, i segons ha confirmat la responsable de Sanitat Universal, el tancament perimetral no s’estendrà a altres poblacions del Vinalopó Mitjà, com el Pinós, a pesar que l’alcalde l’ha sol·licitat per l’augment de contagis. En aquest municipi han passat d’una incidència acumulada de 615 casos, del dia 3, fins als 916 casos per 100.000 habitants que presenta ara.

En referència a aquesta petició, Ana Barceló ha afirmat que el Pinós està protegit per dos cordons sanitaris, un el que suposa el tancament perimetral d’Elda i Petrer i un altre el tancament perimetral de les localitats murcianes, per tant no veu necessari el tancament del municipi.

Pel que fa al tancament perimetral de tota la Comunitat Valenciana, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat aquest dimarts que s’estudia la possibilitat d’ampliar-lo fins al 9 de desembre, una decisió que s’estudiarà les pròximes hores.

També et pot interessar

stats