Tanca un centre de malalts d’Alzheimer a Castalla per un brot amb set casos

Els primers símptomes entre alguns usuaris aparegueren dilluns i l'alcalde assegura que la situació està controlada.

Exterior del centre de dia de malalts d'alzheimer de Castalla
Exterior del centre de dia de malalts d'alzheimer de Castalla / À Punt NTC

A Castalla, set persones usuàries habituals del centre de dia de malalts d'Alzheimer de la localitat han donat positiu per coronavirus en les proves de PCR. Representen la meitat dels casos de Covid-19 registrats en aquesta població de l’Alcoià, on hi ha, de moment, catorze contagiats.

Dilluns es van detectar els primers símptomes entre usuaris del centre de dia de l'Associació de familiars de malalts d'alzheimer de Castalla i es va procedir a tancar l’edifici per precaució i, posteriorment, a desinfectar-lo.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha assegurat que la situació ja està controlada i que, tot i que és possible que sorgisquen casos nous, no pareix probable “que la situació puga anar a més”.

Bernabeu ha fet una crida a la tranquil·litat: “Des de l’Ajuntament estem permanentment en contacte amb les autoritats sanitàries, que són les que van marcant-nos les pautes del que hem de fer”, ha dit a À Punt Notícies.

D’altra banda, a Dénia (Marina Alta) s’han confirmat dos nous casos positius en una residència de la tercera edat. Es tracta un resident i un treballador, el segon que resulta contagiat per coronavirus.

També et pot interessar

stats