Tanca la discoteca Hacienda de Xàbia

Encara que no s’hi han detectat casos de coronavirus, els responsables reconeixen problemes per a complir les normes de seguretat.

La discoteca Hacienda de Xàbia en una foto d'arxiu de 2019
La discoteca Hacienda de Xàbia en una foto d'arxiu de 2019 / (Facebook) Hacienda Javea

La discoteca Hacienda de Xàbia (Marina Alta), una de les més antigues d’Espanya, no ha resistit l’envit de la pandèmia i ha decidit tancar davant de les dificultats per a fer complir les mesures de seguretat que han imposat les autoritats sanitàries per tal de controlar la propagació del coronavirus.

Al local no s’han detectat casos positius, però els responsables reconeixen que, a pesar d'haver adequat el recinte a la nova normalitat, resultava molt complicat mantindre la distància de seguretat entre la clientela.

Així ho han anunciat els propietaris en un comunicat, on informen que posen fi a la temporada d’enguany i cessen totes les activitats socials i actes programats. La decisió –expliquen– “naix de l’actual situació sanitària i del risc de contagi de la Covid-19". Per això, “seguint les recomanacions del govern, pensant en la seguretat de tots els clients i el personal, és la decisió més segura i coherent”.

La discoteca, ubicada a la Plana del Montgó, molt prop del cap de Sant Antoni, en el límit entre Dénia i Xàbia, va obrir a finals dels anys 60 i es va convertir en una icona del moviment hippie internacional durant els 70 i els 80. Les seues festes eren cèlebres en tota la comarca i hi van passar personalitats com Alain Delon, Jacqueline Bisset i Joan Baez.

Aquest estiu només ha obert un dissabte. Els clients que hi van anar tenien reserva prèvia, a les pistes de ball s'havien col·locat taules i s’havia reduït l’aforament però, així i tot, no va ser possible complir les mesures de seguretat. Per això, els responsables han decidit tancar fins que arriben temps millors.

També et pot interessar