Suspeses totes les activitats no essencials a partir de dilluns

Serà un permís retribuït recuperable que s'aplicarà a tots els treballadors d'activitats no essencials del 30 de març al 9 d'abril.

Pedro Sánchez anuncia que tots els treballadors d'activitats no essencials deuran quedar-se en casa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquesta vesprada que l’executiu ha decidit que tots els treballadors d'activitats no essencials hauran de quedar-se a casa durant les pròximes dues setmanes.

El govern aprovarà demà la mesura en un Consell de Ministres extraordinari. I recorrerà a la fórmula d’un permís retribuït perquè no hagen d'anar als seus centres de treball des del dilluns 30 de març i fins al 9 d’abril. Huit dies laborables durant els quals els treballadors continuaran rebent el seu salari i després recuperaran les hores.

Les mesures afecten les activitats considerades en el decret d’alarma com a no essencials. La intenció és rebaixar la mobilitat al nivell que es registra els caps de setmana. “Necessitem donar un pas mes”, ha explicat. I volen aprofitar el marc de la Setmana Santa per a tindre el permís retribuït.

A preguntes dels periodistes, el president ha concretat que els mitjans de comunicació són un servei essencial i també ha dit que la construcció haurà de parar dues setmanes, com a exemple.

Sánchez també ha fet una referència durant la seua intervenció a la situació europea i s’ha mostrat molt contundent a l'hora d'explicar la posició espanyola. Sánchez ha explicat el motiu pel qual Espanya va reclamar mesures més contundents, igual que Itàlia, enfront de la crisi. Mesures que es trobaren amb la resistència de països com Alemanya o Holanda. “Necessitem contundència, saber que Europa escolta, necessitem solidaritat”, ha assegurat. “Si Europa vol, pot”, ha deixat clar, no sense deixar clar que la UE “se la juga” en aquesta crisi.

També et pot interessar

stats