Suspenen el programa Vacances en pau per a evitar que el coronavirus arribe als camps de refugiats del Sàhara

Als camps de refugiats de Tindouf no n’hi ha cap cas de contagi, mentre que Algèria, el país d’acollida, en té 1.250.

Imatge de portada: Xiquets juguen a futbol en el camp de refugiats de Tindouf

Desenes de xiquets i xiquetes arriben cada estiu a les comarques valencianes per a fugir de les altes temperatures dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, on se superen els cinquanta graus durant els mesos de juliol i agost, a més de les dificultats que s’hi viuen. Mesos abans de l’arribada, la delegació del Front Polisario a Espanya ha anunciat que s’anul·la l’edició d’enguany del programa Vacances en pau a causa del perill de contagi per la pandèmia del coronavirus.

“Als campaments viuen una situació prou complicada i, si després de l’estiu algun dels xiquets fora portador del virus, les circumstàncies serien molt difícils”, ha explicat als micròfons d’À Punt la portaveu Ainhoa Pérez, que ha lamentat la suspensió d’aquesta iniciativa després de 25 anys de cooperació. En total, 238 menors no podran vindre a la Comunitat Valenciana a passar les vacances d’estiu, 4.000 a tot Espanya. Aquesta iniciativa permet als més menuts conviure amb famílies d’acollida i intercanviar les seues riqueses culturals, aprendre la llengua, i resoldre els problemes nutricionals i mèdics mentre dura l’estada.

“Esperem garantir la continuïtat d’aquest programa essencial i no escatimar cap esforç per a trobar un programa alternatiu que faça més lleugera la vida de milers de xiquets sahrauís”, ha manifestat la delegació sahrauí en un comunicat. Els campaments de refugiats del Sàhara Occidental, ubicats a Tindouf, no han registrat cap cas de coronavirus tot i que a Algèria se n’han comptabilitzat 1.250 contagis. Per això, el govern d’Abdelmadjid Tebboune ha tancat els accessos, els espais públics i ha suspés els esdeveniments socials fins que es frene l’extensió del virus.

També et pot interessar

stats