Suspenen més festes per la crisi sanitària: la Vila Joiosa, Sant Vicent del Raspeig, Petrer i Callosa de Segura

Les entitats festeres es plantegen esperar a l’any que ve o ajornar els actes fins que no hi haja risc de contagi.

Les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa, en edicions anteriors
Les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa, en edicions anteriors / @Aytolavila

A la llista de festes i esdeveniments suspesos s’han sumat les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa, a la Marina Baixa, arran de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. L’Associació Santa Marta de la Vila Joiosa, en consonància amb l’ajuntament, han decidit la cancel·lació d’aquesta festa declarada d’Interés Turístic Internacional, prevista del 24 al 31 de juliol.

La recreació del desembarcament dels pirates barbarescos a la platja, un dels actes més emblemàtics, haurà d’esperar a l'any que ve, com la resta de celebracions. D’altra banda, ahir també es va anunciar la suspensió de les Fogueres de Sant Vicent del Raspeig. L’entitat festera encarregada de l’organització ha explicat que el motiu és la impossibilitat de garantir la seguretat dels assistents pel risc de contagi de Covid-19. La Federació de Fogueres estudia ara altres opcions en el calendari, per a celebrar aquestes festes que tradicionalment tenen lloc la tercera setmana de juliol. Més al sud, a Callosa de Segura també han anul·lat les festes patronals d’agost. L’Ajuntament i l’Associació de Moros i Cristians Sant Roc així ho han acordat.

Petrer suspén tot acte fester

La Unió de Festejos Sant Bonifaci Màrtir de Petrer ha suspés de manera definitiva les festes de Moros i Cristians pels mateixos motius. La decisió significa la suspensió de tot el calendari fester previst per a enguany.

Aquesta mesura es va adoptar anit en la reunió telemàtica de la junta central directiva, formada per l’entitat festera, la majordomia i els presidents de les deu comparses, i en la qual també van participar l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, i la regidora de Festes, Ana Tortosa. “És una decisió molt difícil, però ha sigut molt meditada”, ha argumentat el president de la Unió de Festejos, Enrique Rubio. Per part seua, l’alcaldessa de la localitat ha manifestat que la decisió té “el complet suport de l’Ajuntament de Petrer, entenent que és una decisió basada en la responsabilitat i que, a més, s’ha adoptat prenent el pols als mateixos festers”.

Alacant sol·licita el trasllat dels festius locals de les Fogueres al setembre

L’Ajuntament d’Alacant ha acordat, per unanimitat, sol·licitar a la Generalitat el trasllat dels festius locals de les Fogueres, previstos per al 22 i el 24 de juny, al 3 i 4 de setembre. El canvi de dates ha de ratificar-lo en el ple ordinari del pròxim dijous i es du a terme per a adaptar les festivitats a la previsió de celebrar la festa de les Fogueres la primera setmana del mes de setembre. No obstant això, s’ha precisat que la possibilitat de celebrar les festes en aquestes dates continua condicionada a l’evolució de la pandèmia i al fet de garantir l’adequada protecció sanitària de tot el veïnat.

També et pot interessar

stats