Se suspén la Mitja Marató Trinidad Alfonso, prevista per al 25 d'octubre

En la 30a edició d'aquesta prova hi havia inscrits 20.000 corredors.

La Mitja Marató de València
La Mitja Marató de València

La mitja marató que la Fundació Trinidad Alfonso organitza a València no es farà enguany. L'organització de la prova esportiva ha comunitat aquest matí la "impossibilitat" de fer la 30a edició, prevista per al 25 d'octubre, per la situació sanitària.

L'organització ha informat en un comunicat que la carrera queda cancel·lada, i "després d'estar mesos treballant en una edició històrica, implica un dur colp". "Volem vetlar per les millors garanties de celebració de l'acte per als participants, acompanyants, públic i voluntaris, a més de l'equip organitzatiu, cosa que no és possible garantir ara mateix", han afegit.

La setmana vinent tots els 20.000 corredors inscrits rebran en el correu les instruccions per a poder triar entre les diverses opcions sobre la inscripció del 2020, que són o bé canviar la inscripció per una plaça per a l'edició de 2021, o bé sol·licitar la devolució íntegra del pagament de la inscripció (excepte l'aportació solidària voluntària, que es destinarà, com estava previst, a PallaSOSpital, entitat solidària d'enguany). La tercera opció és la renúncia a l'import de la inscripció com a compromís amb l'organització, que es ressenteix de la suspensió d'un acte en què treballa des de fa mesos.

Paco Borao, director de carrera i president de la SE Correcaminos, ha reconegut: “Hem aguantat al màxim perquè és una decisió que, posant-nos a la pell del corredor, no ens agrada prendre, però a tres mesos de la prova i esgotades totes les opcions, cal respectar el corredor i anunciar la cancel·lació per la situació sanitària, encara que siga una decisió que no ens agrade prendre”.

La Mitja Marató de València forma part del circuit europeu de SuperHalfs, els corredors del qual podran iniciar el repte de completar les cinc proves en tres anys a partir de 2021, quan començarà aquesta sèrie de mitges maratons, al costat de Praga, Lisboa, Copenhaguen i Cardiff. Passa el mateix amb el Circuit Nacional de Running Plàtan de les Canàries, al costat de les proves de Sevilla, Barcelona, Madrid i Sant Sebastià.

També et pot interessar

stats