Els supermercats obriran Divendres Sant i Dilluns de Pasqua per facilitar les compres escalonades

La mesura pretén garantir la distància social i evitar aglomeracions de consumidors l’endemà dels festius.

Imatge d'arxiu del corredor de fruites i verdures d'un supermercat
Imatge d'arxiu del corredor de fruites i verdures d'un supermercat / À Punt

Els supermercats valencians podran obrir Divendres Sant, el 10 d’abril, i Dilluns de Pasqua, el 13 d’abril. L’autorització es publicarà pròximament en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i, al mateix temps, l’orde anul·larà, mentre dure l'estat d'alarma, les zones de gran afluència turística, on els comerços poden obrir determinats diumenges i festius, com els del període de Setmana Santa.

D'aquesta manera s’assegura que els supermercats, que mantenen activitat comercial a pesar de les restriccions per la Covid-19, obriran de dilluns a dissabte, inclosos els festius que caiguen en aquest període de la Setmana Santa.

La Conselleria d’Economia Sostenible ha confirmat aquest canvi i el justifica perquè s'ha detectat que, després d'un festiu, la gent sol comprar més i, per tant, són més probables les concentracions de clients als establiments d’alimentació.

Amb aquest nou calendari d’obertura, es pretén garantir que es compleixen les mesures de seguretat, sobretot la referida a la distància social per a evitar contagis de coronavirus. D'aquesta manera, el consumidor tindrà a l’abast els supermercats de dilluns a dissabte i, a més, es permet obrir dos festius per a facilitar una compra escalonada.

La Conselleria d'Economia Sostenible ja ha comunicat aquest canvi als sindicats i amb les associacions del sector, els quals consideren aquesta modificació "un mal menor".

També et pot interessar

stats