Com superar la nostàlgia i el pessimisme en què ens ha sumit la pandèmia aquests dies?

Acceptar la realitat, evitar els pensaments negatius o escriure per a expressar les emocions són algunes de les pautes que recomanen els psicòlegs.

Els experts aconsellen comunicar-se, encara que siga amb les noves tecnologies, per a contrarrestar la nostàlgia

El d’enguany serà un Nadal diferent per a moltes persones. La pandèmia ha alterat la vida de molts, en el moment que menys ho esperaven, i eixe pes emocional els fa afrontar aquests dies amb nostàlgia i pessimisme. Aferrar-se a l'optimisme, comunicar-se amb l'ajuda de les noves tecnologies i valorar els xicotets moments són alguns dels consells que donen els psicòlegs que ha consultat À Punt per a evitar els pensaments negatius en unes festes més contingudes que mai.

De fet, les consultes psicològiques han augmentat durant la pandèmia per qüestions com la por al contagi, la incertesa o la soledat. “Han vingut molts pacients amb angoixa, incertesa, desmotivació, perquè no han sabut afrontar la pandèmia. I és una cosa normal”, explicava a À Punt Enric Valls, psicòleg especialista en salut. Totes aquestes sensacions, que detalla Valls, es poden accentuar aquest Nadal, en què manen les restriccions.

Ser optimista

En aquests casos, és millor posar en marxa l'estratègia de l'optimisme perquè, com apunta Valls, “l’optimista accepta la realitat i fa tot el possible per a canviar”. Així evitarem els pensaments negatius en bucle, el que Enric Valls anomena la “síndrome de la rotonda”, és a dir, quan ens ve un pensament negatiu i obsessiu, i no hi ha manera d’abandonar-lo.

Aprofitar les noves tecnologies

Una altra de les pautes per a fugir de la soledat és la comunicació per a contrarestar la nostàlgia. “Mantindre el contacte a través de les noves tecnologies o del mòbil o escriure per a expressar els sentiments i les emocions és molt reparador”, explica el psicòleg.

També et pot interessar

stats