Sumacàrcer activa un servei de compres a domicili per al veïnat de risc

Mentre dura l’estat d’alarma, l’Ajuntament ajorna el pagament de l’impost de circulació, de fem i de consum d’aigua.

Sumacàrcer, en una imatge d’arxiu
Sumacàrcer, en una imatge d’arxiu

La majoria del veïnat de Sumacàrcer té una edat avançada, un grup de risc que fa front a la crisi sanitària pel coronavirus. A fi d’ajudar els comerços d’aquesta localitat de la Ribera Alta davant de l’alta demanda, des de l’Ajuntament han posat en marxa un servei d’ajuda per a distribuir les compres que el veïnat fa per telèfon.

“El problema va sorgir els primers dies pel nerviosisme de la població, que encomanava moltes compres i els comerços no donaven l’abast”, explica l’alcalde del municipi, David Pons, sobre la decisió del consistori de no tancar les portes i col·laborar en el repartiment. A més, des de Serveis Socials s’està prestant ajuda a les persones més vulnerables, aquelles persones majors o dependents sense familiars al poble i que tenen alguna necessitat.

“Hem fet una tria de gent que viu a soles o pot necessitar ajuda, els assistim si tenen alguna necessitat i els informem de la situació”, ha explicat durant una entrevista telefònica, a més d’explicar que estan en contacte amb vora 60 persones de les 1.100 que viuen a Sumacàrcer.

Ajornar el pagament d’impostos

Mentre dure l’estat d’alarma, l’Ajuntament ajorna el pagament de l’impost de circulació, de fem i de consum d’aigua. “Intentem no ofegar les famílies en aquests moments complicats”, ha explicat Pons. L’alcalde s’enorgulleix que el municipi dispose d’una economia sanejada i s’ho pot permetre. “Es va donar l’orde de pagar les factures que entraren a l’ajuntament amb la finalitat que els proveïdors no es vegen més agreujats i tinguen liquiditat a l’hora d’afrontar el dia a dia”, ha dit als micròfons d’À Punt.

L’alcalde ha agraït la comprensió i el respecte de la ciutadania a l’orde de confinament als domicilis, a més de dur a terme iniciatives com el Festival dels Balcons, en què van participar els músics del poble. Tot i això, el consistori tracta de definir la situació dels treballadors del camp, els quals s’han trobat amb problemes a l’hora d’anar a l’hort. “Tenim alguns problemes al camp i ordes contradictòries. Esperem que quede clar i que els llauradors puguen anar a treballar”, apunta.

També et pot interessar

stats