Suïssa imposa una quarantena a viatgers procedents d'Espanya excepte a les Canàries i les Balears

Les autoritats del país centreuropeu adopten la mesura davant la proliferació de casos de Covid-19 registrats en les últimes setmanes.

Turistes amb mascareta en el funicular de Gelmer a Berna, Suïssa
Turistes amb mascareta en el funicular de Gelmer a Berna, Suïssa / Peter Klaunzer (Efe)

Els viatgers procedents d'Espanya que entren a Suïssa a partir del dissabte 8 d'agost hauran d'estar deu dies en quarantena, segons ha anunciat aquest dimecres el Departament Federal d'Interior del país. La mesura, però, no s'aplica a les persones que viatgen des de les illes Balears i les Canàries.

L'augment de casos registrats a Espanya en les últimes setmanes ha dut les autoritats sanitàries suïsses a decretar aquesta quarantena, i l'han inclòs en la llista de països amb un risc “elevat” d'infeccions de Covid-19, en la qual també es troben 46 estats més. En l'últim balanç sobre la incidència del coronavirus, el Ministeri de Sanitat ha confirmat que ja s'han superat els 300.000 contagis des que començà la crisi sanitària i, a hores d'ara, hi ha actius més de 500 brots per tot l'Estat.

Suïssa aplica una quarantena obligatòria des del 6 de juliol als països que estiguen inclosos en la llista. Segons les estadístiques nacionals, més de 16.000 persones han hagut de passar-la amb caràcter preventiu, als seus domicilis o en altres allotjaments.

També et pot interessar