Sostenibilitat ambiental i finançament just, pilars del Botànic per a la recuperació socioeconòmica

Els partits que integren el Consell presenten el document base de l’acord.

Els síndics d'Unides Podem, Compromís i el PSPV, aquest matí a les Corts
Els síndics d'Unides Podem, Compromís i el PSPV, aquest matí a les Corts / À Punt NTC

El reforçament del sistema públic de salut, una recuperació econòmica basada en la sostenibilitat mediambiental i la reivindicació d’un finançament just. Són els tres pilars del document que han presentat aquest dimarts els grups del Botànic i que volen fer servir de base per a arribar a un gran acord parlamentari de reconstrucció de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia.

Per a dur a terme les iniciatives que recull aquest escrit, el portaveu parlamentari de Compromís, Fran Ferri, ha reivindicat un finançament just per a la Comunitat Valenciana: “Per a complir tot el que diu el document calen recursos, i per a això el document estarà marcat per l’Agenda Valenciana, l’agenda reivindicativa del nou sistema de finançament”, remarcava.

El document, de 27 pàgines, contempla un pla d’infrastructures de serveis socials i nous impostos en l'àmbit de la fiscalitat verda. La portaveu d’Unides Podem al Parlament valencià, Naiara Davó, ha reclamat la necessitat d’introduir aquests canvis en el sistema fiscal. En aquest sentit, ha afirmat que la Comunitat Valenciana necessita “fer més progressiu el sistema fiscal i caminar cap a una relocalització i una indústria més verda”.

Millorar la gestió dels residus és un altre dels aspectes pels quals aposten des d’Unides Podem per a deixar arrere els efectes socioeconòmics de la pandèmia.

El portaveu parlamentari socialista, Manolo Mata, ha assenyalat que aquest document base “parteix del Botànic, però amb la vocació de ser un document que arribe al màxim consens” amb la resta de forces parlamentàries. De fet, els grups de govern estan oberts a aportacions. Està previst aprovar aquest dictamen en el ple de les Corts de la primera setmana d'agost.

També et pot interessar

stats