El sorteig de Nadal porta il·lusió en l'any de la pandèmia

À Punt retransmetrà en directe el sorteig i habilita un codi QR perquè els espectadors comproven el seu número.

Aparador d'una administració de loteria
Aparador d'una administració de loteria / Europa Press.

La Comunitat Valenciana s’alça aquest dimarts amb la il·lusió de rebre una de les pluges més desitjades de l’any: la dels milions del sorteig de Nadal. Per molt atípic que estiga resultant aquest 2020, els valencians i valencianes confien que alguns dels 18.503.710 dècims posats a la venda al nostre territori els porten la sort que, en molts casos, s’ha emportant per davant la pandèmia. Han jugat 370 milions d’euros, el que suposa una mitjana de quasi 74 euros per habitant.

En cas de tornar a caure, seria la 67 vegada que la grossa visita la Comunitat Valenciana. Més de la meitat d’elles ho ha fet a València o a les comarques del centre del territori. Des del 1847, al Cap i Casal la grossa ha caigut 13 vegades, l’última el 2018. Però la pluja de milions també ha caigut cinc vegades a Manises, dues a Alzira i alguna vegada a pobles com Massamagrell, Sueca, Xàtiva, Ontinyent, Bocairent o Paiporta.

A Alacant la sort ha dut la grossa 9 vegades des del 1900, però Benidorm, Elx o Sant Vicent del Raspeig són altres dels municipis que saben ben bé que és això de rebre un colp de sort el 22 de desembre, perquè ho han viscut més d’una vegada. Com també ho han sentit a Elda, Moraira, Torrevella o Almoradí. La capital de la Plana, per la seua banda, sols ha venut els dècims de la grossa dues vegades, el 1934 i el 2012, mentre que Onda i Vinaròs ho van fer el 2012 i 1964, respectivament.

La despesa autonòmica, per damunt de la mitjana estatal

A pesar de la crisi econòmica que ha portat la pandèmia, sembla que els valencians i valencianes continuen confiant en la sort. Cada valencià ha gastat enguany quasi 74 euros en la loteria que se sorteja aquest dimarts, més de huit euros per damunt de la mitjana nacional, en un any en què les vendes no han sigut tan elevades com en Nadals anteriors, perquè la pandèmia ha fet caure les vendes.

A pesar que existeix una probabilitat d’un 0,001% que un número obtinga el major premi, el ben cert és que molts despertaran aquest dimarts amb la il·lusió d’escoltar als xiquets de Sant Ildefons cantar el seu número.

En directe per À Punt

Per a saber si és així, À Punt els convida a seguir la retransmissió del sorteig en directe, en un programa especial conduït per Clara Castelló i Àlex Sanjaime a partir de les 8:45 del matí i que partirà del saló de loteries. Posteriorment, portarà els espectadors fins a més de dotze punts del nostre territori, on es buscarà la reacció dels premiats.

A més, durant aquesta retransmissió, els espectadors també podran capturar un codi QR en pantalla que enllaçarà al servei de comprovació de cada número allotjat en el web d’À Punt. En aquesta pàgina es podrà consultar, a més del número premiat, el punt de venda. També es podrà accedir als premis menuts, la llista completa dels números i les quantitats premiades per a cadascun.

Si no resulten afortunats, enguany, més que mai, els valencians hauran de consolar-se amb tindre la preada salut.

També et pot interessar

stats