Com són les mascaretes que repartirà el govern espanyol?

Se'n distribuiran més de 10 milions a les estacions de metro, tren i autobús entre la població que es reincorpora a la feina.

Treballador del transport amb mascareta
Treballador del transport amb mascareta / À Punt NTC

Aquest dilluns comença el repartiment massiu de mascaretes en estacions de transport públic, destinades a les treballadores i treballadors que tornen a la feina després de dues setmanes de suspensió de l'activitat econòmica no essencial.

No obstant això, i com que la Comunitat Valenciana demà és Dilluns de Pasqua, el repartiment no començarà fins dimarts.

¿On es repartiran les mascaretes?

La distribució es farà en les estacions de metro, autobús i trens de rodalia. L'objectiu és protegir la població que ha de recórrer al transport públic per a desplaçar-se als llocs de treball i evitar el risc d'un possible rebrot de contagis en espais on és complicat mantindre la distància de seguretat recomanada, d'un metre com a mínim.

¿Per a qui són?

Són per a persones adultes sense símptomes, que no siguen susceptibles d'usar mascaretes quirúrgiques ni mascares filtrants de protecció contra partícules.

¿Com són les mascaretes?

Han de cobrir el nas, la boca i la barbeta i una vegada col·locades, no deuen tocar-se amb les mans. En cas de fer-ho, cal rentar-se-les abans amb aigua o sabó o una solució hidroalcohòlica.

¿Són reutilitzables?

Entre els 10 milions que el govern repartirà per tot el territori espanyol n'hi ha de reutilitzables i d'un sol ús. La gran majoria seran del segon grup. Només les deu utilitzar una persona i preferiblement una única vegada, encara que si ho fa en períodes de temps molt curs, pot reutilitzar-la més d'una vegada.

Es recomana no portar la mascareta més de quatre hores, per raons d'higiene i comoditat. En cas que es banye o deteriore per l'ús, s'aconsella substituir-la per una altra nova.

¿Com es retiren de manera segura?

A l'hora de llevar-se la mascareta i per a evitar la contaminació, cal en primer lloc llevar-se els guants de protecció i a continuació rentar-se les mans amb aigua o sabó o una solució hidroalcohòlica.

S'ha de retirar la mascareta sense tocar la part frontal i immediatament tirar-la en un recipient amb una bossa de plàstic, separat de la resta del fem orgànic, plàstic, vidre i paper. Finalment, convé tornar a rentar-se les mans de la manera ja explicada.

També et pot interessar

stats